Zonnepanelen

Het doel
In 2020 bestaat Scouting Sint Maarten Hoofddorp 75 jaar! Wij willen graag een voorbeeld zijn voor onze leden en de (lokale) samenleving waarin wij actief zijn. Daarom hebben wij een ambitieus plan opgesteld, namelijk een elektriciteit neutrale scouting vereniging worden!

Inmiddels kunnen we jullie vertellen dat we ons doel hebben gehaald! Zodra de panelen op ons dak liggen zullen we op deze pagina laten zien wat de panelen hebben opgebracht. Zie hier het bericht

Ons verbruik
Het Dok en De Werf  (onze gebouwen) verbruiken samen gemiddeld 6.200 kWh op jaarbasis. Dit verbruik willen we reduceren tot nul d.m.v. zonnepanelen.

Het plan
We willen 24 panelen aanschaffen die samen 6.200 kWh elektriciteit genereren. Dit staat gelijk aan een milieubesparing van:

  • 2.200kg CO2 / per jaar
  • 105 bomen / per jaar
  • 6.600 liter brandstof / per jaar

De totale kosten voor dit project bedragen €6.600,-. Het is een ambitieus project, maar wij gaan er voor de volle 100% voor! Op een speciaal ingerichte “groene” pagina op onze website gaan we live de opbrengst monitoren zodra de zonnepanelen op het dak liggen. Op die manier kan zien wat onze panelen hebben opgebracht en wordt het echt een project wordt voor iedereen!

Onze sponsoren bedankt! 

Rofinko Financial Consulting
van Brienen audiovisueel John Pronk Advies & Training