Zonnepanelen

Het doel
In 2020 bestaat Scouting Sint Maarten Hoofddorp 75 jaar! Wij willen graag een voorbeeld zijn voor onze leden en de (lokale) samenleving waarin wij actief zijn. Daarom hebben wij een ambitieus plan opgesteld, namelijk een elektriciteit neutrale scouting vereniging worden!

Ons verbruik
Het Dok en De Werf  (onze gebouwen) verbruiken samen gemiddeld 6.200 kWh op jaarbasis. Dit verbruik willen we reduceren tot nul d.m.v. zonnepanelen.

Het plan
We willen 24 panelen aanschaffen die samen 6.200 kWh elektriciteit genereren. Dit staat gelijk aan een milieubesparing van:

  • 2.200kg CO2 / per jaar
  • 105 bomen / per jaar
  • 6.600 liter brandstof / per jaar

De totale kosten voor dit project bedragen €6.600,-. Het is een ambitieus project, maar wij gaan er voor de volle 100% voor! Op een speciaal ingerichte “groene” pagina op onze website gaan we live de opbrengst monitoren zodra de zonnepanelen op het dak liggen. Op die manier kan zien wat onze panelen hebben opgebracht en wordt het echt een project wordt voor iedereen!

Wat vragen wij?
Het streven is om de gehele financiering met sponsoren bij elkaar te krijgen. Hopelijk bent u enthousiast geworden om ons te helpen bij het realiseren van onze ambitie! Hoe kunt u ons helpen?

  • Sponsor een paneel a €275,- en als tegenprestatie laten we iedereen weten dat onze ambitie mede door u mogelijk is gemaakt door uw logo en/of naam te publiceren op onze website.
  • Sponsor een hoeveelheid kWh voor €1,50 per kWh, in een veelvoud van 5 kWh.

JA IK WIL JULLIE GROENE INITIATIEF STEUNEN!!!

Contactgegevens
Ronald Stolk – Projectleider
+31 6 55 19 30 84 (bij voorkeur via Whatsapp)

Edwin Brussen – Voorzitter
+31 6 43 59 98 58
voorzitter@sintmaartengroep.nl