Speltakken

Binnen onze vereniging hebben we meerdere zogenaamde “speltakken”. Een speltak is de benaming die binnen scouting wordt gebruikt om een leeftijdsklasse aan te geven waarin scoutingactiviteiten worden ondernomen en stelt ons in staat om leuke activiteiten te organiseren die zijn afgestemd op de leeftijd van uw kind(eren)! 

De Bevers (5-7 jaar)
De Bevers zijn jongens en meisjes tussen 5 en 7 jaar oud (aanmelden kan al vanaf 4,5 jaar!) en komen elke zaterdag bij elkaar tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Bij de Bevers doe je allerlei leuke spelletjes binnen, maar vooral ook lekker buiten! Hierbij moet je denken aan activiteiten zoals bosspelen, verkleden, sportspellen, knutselen, hindernisbanen en nog veel meer! Ze doen dit samen met andere kinderen in een veilige omgeving en daarom zijn de Bevers veel te vinden rond ons eigen clubhuis in Hoofddorp. Zo leer je als Bever spelenderwijs samen te werken onder leiding jouw eigen staf. Lijkt het je leuk om een keertje mee te kijken met de Bevers? Vul je gegevens hier in en wij nemen contact met je op!

Waterwelpen
De Waterwelpen zijn jongens en meisjes tussen 7 en 11 jaar oud en komen elke zaterdag bij elkaar. De Yakari Horde heeft opkomst van 10.00 uur tot 12.30 uur, en de Sionie Horde van 13.30 uur tot 16.00 uur. De Waterwelpen zijn meestal te vinden rond het clubhuis in Hoofddorp, maar gaan ook regelmatig op pad. Ze gaan bijvoorbeeld naar het bos, het zwembad of 1 keer per jaar samen met de Zeeverkenners zeilen.

Zeeverkenners 
De Zeeverkenners zijn jongens en meiden tussen 11 en 16 jaar oud en komen elke zaterdag bij elkaar. ‘s Winters hebben ze opkomst op het clubhuis van 12.45 uur tot 16.00 uur en ‘s zomers op de eilanden bij Rijsenhout. Dan duurt de opkomst van 09.45 uur tot 17.00 uur. ‘s Winters houden ze zich bezig met allerlei spelen, hindernisbanen, maar wordt er ook gewerkt aan het bijbrengen van allerlei ‘Scouting-vaardigheden’. Kaartlezen, pionieren, knopen maar ook onderhoud van de boten hoort hierbij. ‘s Zomers gaan ze elke zaterdag het water op om te zeilen, te roeien en allerlei waterspelen te doen.

Wilde Vaart
De Wilde Vaart zijn jongens en meiden tussen de 16 en 18 jaar oud en komen elke zaterdag bij elkaar. Net zoals de Zeeverkenners hebben ze een onderscheid in de zomer en de winter. Door het jaar heen doen ze de meest vette dingen zoals zeilen, kamperen, filmmarathons, survivaltochten in de Ardennen, maar ook gewoon weekendjes op het clubhuis hangen. De Wilde Vaart heeft geen leiding meer, maar begeleiding, deze houden vanaf een kleine afstand alles in de gaten.

Loodsen
De Loodsen zijn jongens en meiden tussen de 18 en 23 jaar oud en komen ongeveer 1 keer in de maand op zaterdagavond bij elkaar. De loodsen zijn helemaal zelf verantwoordelijk voor het programma, wat soms resulteert in bijzonder gekke en creatieve programma’s.

Plusscouts
De Plusscouts zijn leden van 23 jaar of ouder en hebben geen vast moment waarop zijn samenkomen. Sommige leden zijn alleen maar lid omdat ze betrokken willen blijven bij de groep, andere leden zijn actiever en organiseren sporadisch een programma voor de andere leden.