Nieuwbouw

Bekijk hier de foto’s van de voortgang!

Inmiddels is ons nieuwe onderkomen gereed en zijn wij zeer trots op het eindresultaat. De weg was lang, maar telkens kregen wij, door verschillende impulsen nieuwe energie om door te gaan. Onderstaand kun je lezen hoe onze weg naar “het Dok” verlopen is.

Het project
Nadat de Gemeente Haarlemmermeer ons in 2010 het aanbod voor een terrein aan de rand van het Haarlemmermeerse Bos had gedaan (vlak aan de IJweg, in de buurt van Papa’s Beachhouse) zijn wij voortvarend aan de slag gegaan met alle noodzakelijke stappen om het project tot een succes te maken. Overleg vond plaats met de hypotheekverstrekker (Rabobank), de gemeente, verschillende architecten en aannemers, en natuurlijk mogelijke sponsoren. Meerdere instellingen zijn bereid geweest ons met fantastische financiële bijdragen telkens een stap vooruit te zetten. De belangrijkste sponsoren zijn het VSB Fonds, Skanfonds, Schipholfonds, Coöperatiefonds Rabobank en Stichting Boschuysen. Eind 2012 hebben we de knoop doorgehakt en ondanks het resterende financiële tekort besloten de bouwvergunning aan te vragen en het project aan te besteden aan aannemersbedrijf N. Breedijk.

Maar we zijn er nog niet…
Ondanks onze sponsoren, ons eigen vermogen en de hypotheek kijken we nog altijd tegen een financieel tekort aan. De laatste 20.000 euro gaan we verzamelen door acties van onze leden, en (hopelijk) nog meer sponsoren. Iedereen die onze groep een warm hart toedraagt kan letterlijk zijn eigen steentje bijdragen door een symbolische steen voor ons clubhuis te kopen. Ook geven wij de mogelijkheid om ons van een renteloze lening te voorzien, waardoor we de eerste paar jaren na de nieuwbouw kunnen overbruggen.