24 uur van huis, een groot avontuur voor de Bevers!

De zomervakantie was nog niet begonnen en toch zijn Bevers al op zomerkamp geweest en alle Bevers gingen mee!  Na school moest snel de tas gepakt worden, want om 17:00 begon het kamp. Niet op onze eigen locatie, maar in het clubhuis van scoutinggroep Paula Geerts. Gelukkig voor papa en mama (en stiekem ook wel voor de Bevers zelf) is dit ook in Hoofddorp en dus niet zo ver van huis.

Nadat alle bedjes waren neergelegd en het speellokaal lekker uitgeleefd was gingen we gourmetten. Rebbel, Roos en Share Kane zorgden dat het vlees naar keuze gebraden werd terwijl de kinderen non-stop genoten van het stokbrood en de sla.

Na het eten mochten de kinderen nog even spelen terwijl de staf de tafel afruimde. Het eten had langer geduurd dat gepland, dus was het tijd om tanden te poetsen en te gaan slapen.

Vanwege het warme weer en de minimale verduistering vielen de kinderen uiteindelijk rond 00:00 in slaap. Ondanks de late bedtijd werden de Bevers vroeg wakker en zaten we rond zeven uur al aan het ontbijt. Aan tafel vertelde Roos (staflid) dat ze een rare droom had gehad over een verstopte schatkist bij bos en water. Heel toevallig hadden de kinderen die ochtend een stuk van een schatkaart gevonden.

Dus zijn we met onze zwemkleding, schep, drinken en lupa's richting het Haarlemmermeerse Bos gewandeld. Daar hebben de kinderen op ongeveer alle speeltoestellen gespeeld en zijn ze tot hun knieën in het water geweest. We hebben nog gegraven in de hoop de schat te vinden, zonder succes. We vonden wel een nieuw deel van de schatkaart, met daarop het hek bij het gebouw waar we sliepen. Na het spelen, "zwemmen" en een ijsje eten, zijn we terug gegaan naar het gebouw en heeft Roos een uurtje voorgelezen tijdens het rustmoment.

Een aantal Bevers had genoeg gerust en ging hun tas inpakken, de rest van de Bevers volgde. Tijdens het buitenspelen hadden de Bevers weer een stuk van de kaart gevonden, met een boot er op. Misschien moesten we wel gaan varen stelde één van de Bevers voor. Helaas ontbrak het stuk van de schatkaart waar het kruis op stond.

Tijdens het toetje na het avondeten mocht elke Bever zijn of haar tactiek vertellen hoe we de schat konden vinden. We hebben besloten om met z'n allen overal te zoeken. Van het speellokaal naar boven, naar buiten over het hele terrein en daar vonden we het laatste stukje van de schatkaart. Volgens de kaart lag de schat bij het kampvuur. Eerst zagen we de schat niet, maar door op onze knieën door het gras te kruipen, zagen we een schatkist onder een laaghangende boom liggen. In de schatkist zaten acht kleine schatkistjes met lekkere chocolade munten erin.

De Bevers mochten nog even spelen voordat ze werden opgehaald en het hele avontuur aan papa en mama konden vertellen.

Ondanks de korte nachtrust hebben wij (Rebbel, Share Kane en Roos) onwijs genoten van dit mooie en spannende avontuur.

Klik hier voor de foto's