Wie zijn wij?

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft 100.000 actieve leden! De 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scouting Sint Maarten heeft ongeveer 140 leden en is één van de twee scoutinggroepen in Hoofddorp.  Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Sint Maarten is een waterscouting groep. Binnen onze groep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen.

De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-16 jaar, 16-18 jaar en 18-23 jaar. Ouder dan 23 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging!