Geschiedenis

Enkele maanden na de tweede wereldoorlog werd de welpenhorde van de Sint Maarten Groep opgericht door Hopman van der Peet.

Langzaamaan groeiden we met een Verkennersgroep met jongens van 12 tot 17 jaar. Door nog niet terug te halen omstandigheden werd in 1960 de Verkennersgroep opgeheven, maar gelukkig draaide de Welpenhorde door. In 1965 bracht het samengaan met de horde van de luchtverkennersgroep van de Meervogels nieuw leven in de brouwerij. In oktober 1974 kregen we een nieuwe impuls door de luchtverkenners speltak te veranderen naar de start van de Zeeverkenners.

In 1986 was de start van de Kabouters (meisjes van 7-11jr.) waarmee we voor het eerst niet alleen meer uit jongens bestonden. Na verloop van tijd zijn de Zeeverkenners een gemixte speltak voor jongens en meisjes geworden. Uiteindelijk is de Kabouterspeltak veranderd in een Estaspeltak voor zowel jongen als meisjes en deze is door een groot tekort aan leden en leiding in 2002 samengegaan met de Welpen om zo de Waterwelpen te vormen. Tevens zijn we in 1996 begonnen met een Bever speltak voor jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar.

Op dit moment hebben we alleen nog maar speltakken die zowel voor jongens als meisjes zijn.