Alaaf Alaaf, Sioniehorde viert carnaval!

Afgelopen weekend was het zover: het jaarlijkse carnavalskamp van de Sioniehorde. Het zonnetje scheen en de temperatuur was erg aangenaam, dus het begon al goed. Rond half 2 werden de welpen ontvangen door de stafleden die allemaal hun mooiste en gekste carnavalskleding hadden aangetrokken. Ook de kinderen waren allemaal prachtig verkleed. Na het afscheid nemen van de ouders kon het dan echt beginnen.

We zijn meteen het bos ingegaan waar de welpen verschillende spellen hebben gespeeld, o.a. levend memory. Na een beker limonade en een koekje in het zonnetje zijn we weer richting Het Dok gegaan. Hier stond een heuse praalwagen die nog geverfd moest worden! Alle kinderen hebben hun uiterste best gedaan om deze praalwagen zo mooi en feestelijk mogelijk te verven en dit is ook zeker gelukt! Na nog een potje Hollandse leeuw gespeeld te hebben was iedereen wel even toe aan een pauze.

Alle slaapmatjes en slaapzakken werden uitgerold en hierna werd er heerlijk gechilled onder het genot van een potje Weerwolven van Wakkerdam. Toen was het alweer tijd voor het avondeten. De staf had heerlijke kapsalon klaargemaakt, dit kan natuurlijk niet missen bij carnaval. Na het eten en de afwas werden alle jassen aangetrokken want het was tijd voor het avondprogramma: vossenjacht! In kleine groepjes werden alle welpen samen met een staflid het donkere bos ingestuurd. Nadat alle groepjes de vossen hadden gevonden en weer teruggekeerd waren op het dok was er nog tijd voor een potje weerwolven, een erg geliefd spel onder de welpen! Toen was het toch echt tijd om te gaan slapen.

De volgende ochtend waren de welpen er weer vroeg bij. Om 7:00 rende de eerste welpen alweer door de gang, dit werd natuurlijk niet erg gewaardeerd door de leiding… Darzee had een heerlijk ontbijtje klaargemaakt: scrambled eggs met bacon! Na dit lekkere ontbijtje werd een potje Alaaf- Alaaf gespeeld gevolgd door het casino spel. De kinderen moesten in tweetallen verschillende spelletjes spelen bij de leiding om zoveel mogelijk munten te verdienen. Na een hele hoop kaartspelletjes en potjes armpje drukken was iedereen wel weer toe aan een hapje eten. Dit kwam goed uit want op Het Dok stonden broodjes knakworst klaar. Omdat je er bij carnaval natuurlijk feestelijk uit moet zien gingen de welpen feestmutsen knutselen. Toen was het alweer bijna het einde van het kamp. Om af te sluiten hebben we een foto gemaakt bij de versierde praalwagen met de mooie feestmutsen!

De leiding heeft erg genoten, hopelijk jullie ook!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.