BBF & BRO’s day, the aftermath

IMG_0665[1]Stond hier een aantal weken geleden nog een aankondiging van de BFF & BRO’s day, afgelopen zaterdag was het dan zover, de eerste editie van ‘vriendjes en vriendinnetjes dag 2.0’ van de Zeeverkenners.

Nog wat onwennig begon voor de verkenners en onze gasten de opkomst om 10 uur op het station met maar liefst 13 kijkers, want, naast de verkenners had ook de Staf een BFF geregeld. Na de gebruikelijke fietstocht naar het eiland stonden we met maar liefst 50 man opgesteld voor de opening en niet veel later zat iedereen in een boot op weg voor de eerste activiteit.

IMG_0665[1]De staf heeft namelijk na het openen hun longen uit het lijf geblazen om alle 80 ballonnen op te blazen (de eerlijkheid gebied echter wel te zeggen dat niet alle stafleden daar even goed in waren…). En, alsof dat nog niet genoeg was, werden ook alle zomerkamp, pinksterkamp en overige quotes uit de kast gehaald om de ballonnen op te leuken. Op de Blauwebeugel werden deze ballonnen vervolgens vakkundig door de staf overboord gegooid waarna de verkenners en hun BBFs deze even vakkundig weer uit het water viste.

IMG_0666[1]Nadat alle ballonnen waren opgevist werden deze (soms op iets minder vakkundige wijze) achter de boot gebonden en kon het grote niet te versmaadde ‘prik de ballonnen van de andere boot kapot’ spel beginnen. Dit hoef je niet twee keer tegen de verkenners te zeggen en binnen ‘no-time’ gingen de eerste ballonnen kapot. Well done!

Na het spel keerde de staf al terug naar het eiland om het vuur op te stoken voor de overheerlijke marshmallows zodat de verkenners niet veel later zich verspreide rondom het vuur om deze scouting delicatesse met uiterste precisie te verwarmen. (Wat een lange zin zonder interpuncties…)

IMG_0668[1] Maar… een kijkje bij Scouting Sint Maarten is natuurlijk niet compleet zonder een potje Hollandse Leeuw en tonnetje trek. Maar, niet voordat de staf even heeft ‘gechecked’ of de BBFs echt wel ‘Best Friends’ van elkaar waren. In een korte quize werd de kennis van de meegebrachte vrienden beoordeeld en uiteindelijk gingen Marjolein (BFF) en Suzanne (ZV) er met de vel begeerde vrienden ketting vandoor.

Helaas moesten we om 5 uur weer bij het station zijn, dus keerden we na het sluiten snel weer ‘huiswaarts’. Wij vonden het als leiding erg gezellig! Tot slot, Merel… uuh… Boukje… of toch Merel, anyway, leuk dat je als staflid ook mee kwam kijken!

Tot zaterdag bij alweer de laatste vaaropkomst.

De Staf & Boukje

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.