Bevers: Een nachtje slapen op Het Dok

eten1De nacht van 20 op 21 oktober bleven de bevers gezellig een nachtje slapen op Het Dok. Omdat Halloween al best dichtbij kwam, had iedereen zijn of haar griezelkostuum aangetrokken. Op vrijdagavond kwamen er daarom ook geen bevers maar heksen, mummies, piraten, Dracula’s en zombies het clubhuis binnen. Nadat de slaapplekken gereed waren gemaakt, gingen de monstertjes samen met de waterwelpen (die overigens ook heel eng verkleed waren) het bos in om een griezelwandeling te maken. Het was al zo donker buiten dat zaklampen een vereiste waren en iedereen heel goed moest opletten met lopen om niet in een heel grote plas te stappen, het had namelijk keihard geregend. Tijdens de griezelwandeling kwamen we nog een paar aparte figuren tegen die ons bang probeerden te maken, maar dat is gelukkig niet gelukt. Toen we weer op Het Dok terug waren, stond er een heel leuk spel op de bevers te wachten, namelijk Koele Holen.

Bij Koele Holen is er een ruimte helemaal donker gemaakt en volgebouwd met obstakels en schuilplaatsen. Het is de bedoeling om je door de ruimte naar de aangegeven plek te bewegen zonder gezien en zonder gehoord te worden door de leiding die in de ruimte aanwezig is. De leiding heeft een zaklamp en als er op je geschenen wordt, dan ben je af maar mag je het wel nog een keer proberen.

Het spel was erg spannend voor de bevers want het was toch wel erg donker en de leiding had hele goede ogen en oren. Maar alle bevers waren de leiding te slim af, iedereen had de overkant uiteindelijk bereikt! Het was inmiddels ook tijd om tanden te poetsen en pyjama’s aan te trekken. Nadat iedereen in zijn/haar slaapzak lag hebben we met zijn allen nog een film gekeken. Daarna was het wel echt tijd om de ogen te sluiten.

 

De volgende ochtend hebben we samen ontbeten met de waterwelpen. Nadat iedereen zijn buikje rond had gegeten, was het alweer tijd om alle slaapspullen op te ruimen, wat nog een aardige uitdaging was; slaapzakken die niet meer in de opbergzak pasten, matjes die niet wilden oprollen en sokken die door het beverhok zwierven. Gelukkig hielp de leiding een beetje met opruimen en was alles toch redelijk snel weer netjes er stond namelijk nog een uitje op de planning!

geit1We zijn namelijk op zaterdag naar de geitenboerderij geweest in het Amsterdamse bos. Er was daar heel veel te beleven, dus gingen de bevers op onderzoek uit. Er zijn geitjes geaaid, geitjes gevoerd, er was een kabelbaan, een groot klimrek en nog veel meer. Na lekker gespeeld te hebben bij de geitenboerderij hebben we in het Amsterdamse bos geluncht. Er waren allemaal lekkere broodjes en pakjes drinken gehaald die we gezamenlijk op hebben zitten smikkelen. Om de lunch een beetje te laten zakken zijn we een klein stukje gaan lopen en kwamen we langs de speeleilanden. Er zat dan geen water in maar de eilanden waren nog steeds super leuk om op te spelen. Het was daarna wel weer tijd om terug naar Het Dok te gaan waar de ouders de bevers hebben opgehaald.

Het nachtje logeren was weer eens super leuk!

geit5 geit4geit3 geit2

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.