De Piraten van de Sioniehorde

IMG_5001Ook de Waterwelpen van de Sioniehorde zijn op Teddyberentocht geweest dit jaar. Het thema was Piraten. Op 28 december kwamen de Waterwelpen van de Sioniehorde aan in Soest. Na de gebruikelijke rondleiding door het clubhuis en het bedjes-klaarleg-ritueel was het tijd voor een stoere speurtocht met een echte schatkaart. We hebben een flink stuk gewandeld, zelfs nog door de sneeuw! Een aantal kinderen hadden hun slee meegenomen, dus we hebben op de hei nog heerlijk even gesleed. Na de nasi was het tijd voor de film. Lekker in pyjama´s en slaapzakken een spannende piratenfilm kijken.

IMG_5024De volgende dag was het, na een korte nacht, tijd voor ontbijt en het maken van een Lupa. Nadat we stoere bandana´s om ons hoofd geknoopt hadden zijn we weer op pad gegaan voor een tocht. Toen we bij Kasteel Drakensteijn aankwamen hebben we daar even geluncht. Na de lunch zijn we weer verder gelopen en toen we na zo´n 14/15km terugkwamen in het gebouw hebben we even opgewarmd bij een kop thee. Daarna was het tijd om piratenvlaggen te maken. Per bak hIMG_5113ebben de kinderen fantastische piratenvlaggen gemaakt! ´s Avonds hebben we zoals ieder jaar met elkaar het ouder jaar afgesloten en het nieuwe jaar ingeluid bij het kampvuur met champagne, sterretjes en oliebollen met veel te veel poedersuiker.

 

IMG_5120 Na het kampvuur hebben we nog een spannend piratenspel gespeeld samen met Captain John die een schatkist bij zich had.

De volgende ochtend, na een iets langere nacht, hebben we het ontbijtspel gespeeld. Een grote puinhoop natuurlijk zonder bord brood met hagelslag eten, maar wat een feest.

Al met al was het weer een geslaagde Teddyberentocht!

Namens alle staf onwijs bedankt voor dit gave kamp!

IMG_5110Natasja, Tabaqui, Hobbe, Rikki & Raksha