een droom wordt werkelijkheid

Na alle voorbereidingen van Jochem en Christian, een op maat gebouwde bok en een gespecialiseerd transportbedrijf is er een lang gekoesterde droom werkelijkheid geworden. Want vorige week is de sleper over gebracht van Rijsenhout naar De Werf, onze eigen botenloods in Hoofddorp! Daar zal de sleper de komende wintermaanden verblijven. 

Een klein stukje historie, want is de sleper dan nog nooit uit het water geweest? Tuurlijk wel! Het onderhoud hebben we jaren lang kunnen doen bij de jachtwerf van onze zeer gewaardeerde scouting vriend Marcel Harting. Dit is voor het laatst gebeurd tijdens de winter van 2016. Door de realisatie van onze eigen botenloods kunnen we de sleper in onze eigen werf onderhouden. 

Wat doen we met de sleper? De sleper is de gemotoriseerde (sleep)boot van de Zeeverkenners staf. Vanaf de sleper begeleid het stafteam zomeropkomsten. De komende wintermaanden ondergaat de sleper een flinke opknapbeurt. Het ongeveer 20 jaar oude interieur zal worden vervangen en de sleper zal weer netjes in de verf worden gezet. Hopelijk kunnen we hiervoor rekenen op jullie hulp! 

Benieuwd hoe de sleper in De Werf terecht is gekomen? Zie hieronder een korte foto rapportage. 

[ngg src="galleries" ids="55" display="basic_imagebrowser"]