Een Maf(fia) Zomerkamp voor de Zeeverkenners

IMG_0021Zomerkamp 2013 zit er voor de Zeeverkenners weer op! Twee weken die in het teken stonden van maffia-families en hun kniffa’s, De Kaag en nog mooier weer dan vorig jaar. Verder was zomerkamp ook het zomerkamp van zwemmen, het vernieuwde muziekboekje, Poesta, zeven-en-een-half, New York en de Mario van de dag. Een geweldig zomerkamp dus om op terug te kijken!

Terug in de tijd, 6 juli 2013, het zomerkamp begon voor de kwartiermeesters op het clubhuis met het inladen van de vrachtwagen. Een bijzonder moment om toch nog even bij stil te staan, want het zal het laatste zomerkamp zijn dat van start is gegaan op de Boei! Na het inladen van de vrachtauto werden de kwartiermeesters naar onze eilanden gependeld zodat zij konden aansluiten in de sleep. Naast hun tas, reddingsvest, matje en slaapzak namen de verkenners prachtig weer, een dosis energie en gezelligheid mee. Zomerkamp 2013 kon beginnen!

20130706_223259Nadat het kampterrein was opgebouwd, de tentindeling bekend was gemaakt en de eerste maaltijd genuttigd was, werd het thema geïntroduceerd. De verkenners hadden voor het zomerkamp een aangetekende brief plus ticket naar New York ontvangen. Don Gorgonzola was ziek en zal zijn taken neerleggen en de overige families moesten samen New York besturen. Nog geen minuut nadat Don Gorgonzola deze mededeling had gedaan in het restaurant van Mario, brak de ruzie los. De zes Dons (de bazen van de families) waren stuk voor stuk op zoek naar macht. Alleen een strijd tussen de families kon nog rust brengen in de stad. Dit moest gebeuren aan de hand van een Risk variant op een speelbord verdeeld in vijf wijken.

20130706_220717

De volgende dag moesten de families direct in actie komen. Geld, dure auto’s en schilderijen van Van Gogh waren het doelwit geworden van de Amaretto en de Nespresso familie. De dierbare familie-eigendommen van de Tortellini, Worstelini, Macaroni en Calzone families moesten naar veiligere locaties overgebracht worden. Onderweg werden ze lastiggevallen door de Nespresso en de Amaretto familie en was de politiemacht bezig om het de andere vier families lastig te maken. Het grootste deel van de familie-eigendommen wist het viertal in veiligheid te brengen, dit leverde de Tortellini familie de eerste winst en de meeste voetsoldaten op om zijn maffialeger uit te breiden in New York.

TravelerDe volgende dag moesten de families helpen om Mario de geheime code, die toegang gaf tot een kluis terug te vinden. De code was een vier kleurencode. Aan de hand van Master Mind(y) moesten de families de codes zien te ontrafelen. Alleen wat bleek, codes invoeren op het centrale punt leverden helemaal geen punten op voor de families. De families waren verder opgedeeld op basis van de drie kleuren van de uitgedeelde zonnebrillen. De familie die op een zo slinkse wijze wist te infiltreren binnen de andere families en dezelfde kleur zonnebril wist te overtuigen had de grootste winstkans. Het duurde even voordat de Zeeverkenners door hadden wat het werkelijke doel van het spel was. Uiteindelijk wisten de Verkenners de juiste code te ontcijferen en was het team met de rode zonnebrillen het beste!

Mario was ontzettend blij dat de families de code terug hadden gevonden en bedankte ze met een stuk lekkere cake. Op het moment dat Mario de kluis uit zijn restaurant haalde, werd hij onderweg overmeesterd door de Russische maffia! Met een dappere poging probeerde Adriaan Mario nog te redden, maar hij gleed uit en viel overboord! Gelukkig wisten de families Mario en de kluis uit handen te houden van de Russen. Mario bedankte de families wederom. Hij wilde dat de families met minder geweld strijd met elkaar voerden en schreef een kookwedstrijd uit. Het winnende recept zou in zijn restaurant, Toni Balloni, geserveerd worden.

20130707_173746De volgende dag vertrokken we met alle families naar Leiden. Daar moesten de families laten zien hoe ze een waardevol item, een groepsbandje van onze groep, konden swoppen naar items van hogere waarde. De families kwamen o.a. terug met een beeldscherm, mars candybar, een helm en een kookschort. Allemaal minder waard dan ons groepsbandje! Na de swop wedstrijd moesten de bakken hun inkopen doen voor de kookwedstrijd. Pizza tosti’s, pittige pasta’s, pastasalades en een Italiaanse taart waren onder meer de culinaire hoogstandjes die de revue passeerden. Uiteindelijk was het de Italiaanse taart die de wedstrijd won en de Macaroni’s konden proberen om het complot dat drie families met elkaar hadden gesloten verder in werking te zetten.

IMG_0100De strijd tussen de families kwam op de vijfde dag tot een hoogtepunt. Ze gingen elkaar bestoken met echte waterpistolen en waterzakjes! Vanuit de boot moesten de families elkaar zoveel mogelijk hinderen en zelf zoveel mogelijk blikjes omver weten te schieten. Het werd een waar gevecht met veel natte slachtoffers. Ook in New York bereikte de strijd het hoogtepunt. De Tortellini, Nespresso en Macaroni familie zaten in een complot en hadden de macht, op Brooklyn na, volledig in handen in New York.

Don Gorgonzola is erachter gekomen dat de families niet kunnen samenwerken in New York. New York is volgens Don Gorgonzola te klein voor de zes families. Daarom stuurde hij alle families erop uit om nieuwe gebieden rond New York te ontdekken. Het kader van de families, verdeeld over twee groepen, gingen de route uit zetten. De jongste van de familie werden verder ingelicht over een zogenaamde Hike. Wat kon ze te wachten staan de komende drie dagen en wat had de staf allemaal meegemaakt in hun periode als Verkenner of Staf. Iedereen luisterde aandachtig mee, vooral de verhalen van slapen onder bruggen en in boerenschuren vielen in de smaak. Nadat de route bepaald was en de jongste familie eden ingelicht waren over de route was het tijd om de tas in te pakken en te gaan slapen.

20130711_221750

De volgende ochtend vroeg was het zover, drie groepen, drie routes en volgeladen vletten vertrokken in ieder hun eigen richting. Tijdens de Hike hebben de bakken geslapen in hun boten en hun tenten opgezet in weilanden of gemeentelijke plantsoenen. Drie dagen fun voor de Zeeverkenners, zonder last te hebben van de leiding. Snoepvoorraden aanvullen, sleepjes vragen aan boten, zelf zorgen voor de slaapplek en het eten. Kortom een super geslaagde Hike voor de drie groepen.

Tijdens de Hike kwamen de families erachter dat de omliggende gebieden bezet waren door de Russische maffia. Zij zagen er wel heil in om hun macht uit te breiden naar het buitenland en hadden het gemunt op de families. Gelukkig wisten de families de Russen goed onder druk te zetten, en hebben de Russen dan ook weinig schade aan weten te richten in New York. De Russische Vladimir was snel verdwenen uit het straatbeeld. De families hadden voor het verslaan van de Russen wel nog wat versterking nodig van andere familieleden. De Zeeverkenners lieten hun familieleden invliegen naar New York om advies te vragen wat te doen met de Russen, maar ook om de verhalen te delen en schone kleding en proviand over te brengen.

DSCN1468Na de Hike werd duidelijk dat de families klaar gestoomd moesten voor een laatste strijd in New York. De macht van Don Gorgonzola bereikte zijn dieptepunt. Een zware dag met ochtendgymnastiek door de Baywatch uit Miami, natte en droge onderdelen en een bootcamp verzorgd door Maarten en Peter moesten de families fysiek klaarstomen voor de laatste strijd. Waarna ’s avonds het familie vermogen uitgebreid kon worden in het Casino van Don Calzone. Inmiddels waren Worstelini en Calzone zodanig verzwakt dat ze zelfs van de kaart waren geveegd. Gelukkig konden ze nog terug komen aan de rand van de stad! En een tweede complot ontstond tussen de Worstelini en Calzone, ondersteund door de Amaretto.

Met het verdiende geld konden de laatste afluisterapparaten en kniffa’s gekocht worden voor de eindstrijd. Het enige probleem, deze moesten aan de andere kant van New York opgehaald worden en naar New York gesmokkeld worden. Alle families gingen hun weg, een prachtige route waar gevaar continu op de loer lag! Varend, een sloot oversteken, pannenkoeken als lunch en het pontje brachten de families waar ze zijn moesten. Alles was klaar om aan de eindstrijd te beginnen. De Nespresso familie lag voorop in New York gevolgd door de Tortellini familie en een verzwakte Macaroni familie.

IMG_0101De eindstrijd moest de beslissing brengen, er waren veel legers te verdienen en de volgorde van zetten moest door middel van de eindstrijd bepaald worden. Er werd een hevige strijd geleverd. Alle facetten die een maffiafamilie minimaal moeten beheersen kwamen te pas. Denkvermogen, pure kracht, gericht schieten en een stuk zwemmen bepaalden het aantal legers en zorgden ervoor dat alle families zelf moesten bepalen wanneer ze aan zet wilden zijn. De tactiek van de Nespresso, Tortelinni en Macaroni familie werd om zeep geholpen op de laatste dag van het kamp door strategische fouten en door een groot leger aan voetsoldaten voor de Calzone en Amaretto familie. Het was de Calzone bijna gelukt, maar helaas kwamen zij een handjevol voetsoldaten tekort om van helemaal geen gebied bijna winnaar te worden van het kamp. De laatste strijd was een hevige waar de Tortelinni als sterkste uit de bus kwam! Zij waren de grootste familie en de nieuwe heerser van New York. Dit werd gevierd door middel van een bonte avond in Toni Balloni het restaurant van Mario. Leuke en grappige acts met bekers, jongens tegen de meisjes en een dance battle maakten de avond compleet. Helaas moesten we dezelfde dag het tragische bericht ontvangen dat Don Gorgonzola was overleden.

TravelerNew York had een nieuwe heerser en de jongste van de families gingen naar huis. Het kader van de families bleef over en heeft nog drie dagen nagenoten van het heerlijke weer. Naast het kampterrein afbouwen was er voldoende tijd voor plezier. Na een Dora spel, bezoek aan Delft waar het kader van het jaar bepaald werd, een variant op bunker trefbal, een quiz en een smokkelspel was het ook voor het kader tijd om naar huis te gaan! De sleep verliep soepel en de boten liggen weer aan bij ons eiland, dat druk verhuurd wordt aan andere scouting groepen!

IMG_0137Via deze weg willen we de Zeeverkenners nogmaals bedanken voor een onwijs leuk zomerkamp! We kunnen met z’n allen terugkijken op een geslaagd kamp! Geniet van jullie wel verdiende douche, bed en vakantie. Wij hebben ontzettend genoten van jullie gezelligheid, grappen en grollen! Nu op naar NaWaKa 2014 in Roermond, hopelijk zijn jullie daar allemaal bij!

Namens het Zeeverkenners Stafteam,

Sander

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.