Een mijlpaal in onze geschiedenis!

IMG_0200Afgelopen zaterdag hebben wij officieel de deuren van ons nieuwe onderkomen in het Haarlemmermeerse Bos geopend. De plechtigheid, die werd uitgevoerd door wethouder Nobel van de gemeente Haarlemmermeer en groepsvoorzitter Erik Volkerijk, werd bijgewoond door 140 jeugdleden, hun ouders, de vrijwilligers en vele genodigden die bij het nieuwbouwproject betrokken waren.

“Deze dag is voor ons met recht een mijlpaal te noemen”, aldus groepsvoorzitter Erik Volkerijk, “hier is dankzij vele sponsoren met een groot aantal mensen jaren aan gewerkt. Onze oude gebouwen aan de Arnolduspark konden echt niet meer, als Scoutingclub zijn wilden we onze jeugdleden een mooi, gezond, modern onderkomen bieden. Bovendien is deze locatie aan de bosrand veel beter geschikt voor onze buitenactiviteiten”. Voor de varende Scouts – de Zeeverkenners – is het vanaf dit nieuwe gebouw wel iets verder fietsen naar hun eilanden aan de Westeinderplassen. Maar dat hebben ze er graag voor over, want dat dit gebouw veel ‘vetter’ is dan het vorige, dat zijn ze met elkaar eens.

Na de officiële opening, een gedicht van Marcel Harting en het oplaten van 140 groene en blauwe ballonnen, mag het nieuwe pand, wat de naam “het Dok” heeft gekregen, dan eindelijk betreden worden. Zeeverkenner Thomas Barens en Plusscout Janine Bakker waren 2 van vele inzenders van de wedstrijd en bedachten de gekozen naam. De gangen en lokalen kunnen de stroom geïnteresseerden nauwelijks aan. Weer klinkt unaniem lof over de prachtige faciliteiten, al valt er op dat hier en daar qua afwerking nog wel wat dient te gebeuren. Dat beaamt ook de voorzitter: “We hebben heel veel werk verzet, maar we zijn er nog niet. De komende maanden zullen we nodig hebben om een flink aantal grotere en kleinere klussen uit te voeren. Eenieder die ons op materiële of financiële wijze wil helpen, blijft dan ook van harte welkom”.

Benieuwd naar een aantal foto’s? Klik hier

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.