Een spannend zomerkamp voor de Waterwelpen!

IMG_3679Op 6 juli was het weer zover. De Waterwelpen gingen op zomerkamp. Voor de Waterwelpen begon het feest pas op 6 juli. De leiding was daarentegen al maanden bezig met de voorbereidingen, programma, spullen bij elkaar zoeken, spullen inpakken en nieuwe spullen aanschaffen. Het zomerkamp was dit jaar in Maria Hoop, een plaatsje in Limburg. Om 13.00 uur waren alle kinderen gearriveerd bij het clubhuis.

Op de dag van aankomst zijn Astrid en Sophie geïnstalleerd! Verder hebben we het terrein verkend, de bedjes klaar gelegd, heerlijke Sahi-spaghetti gegeten en een film over Asterix en Obelix gekeken.

Zondag, de eerste echte lange kampdag, kwamen er ineens een heleboel mensen op visite die wij niet kende! Gelukkig hebben ze zichzelf netjes voorgesteld. Het waren namelijk Asterix, Obelix, Heroix, Belle-Fleur, Walhalla, Panoramix, Caesar, Cleopatra en de Romein. Er gebeurde wel meteen iets vervelends, want Panoramix werd ontvoerd door de Romeinen! We waren er allemaal even stil van, wat moesten we hier nou weer mee? Wie waren die Galliërs? Wie waren die Romeinen? Wat kwamen ze doen? Wat wilden ze van ons? Een heleboel vragen…

Echt-Susteren-20130712-01269

Gedurende deze dag hebben we een maquette gemaakt van Gallië, het dorp waar Asterix en Obelix wonen, Lars heeft briefjes gemaakt met daarop ‘Vermist Pararamikst’! Top Lars v/d A. wat een inzet!

’s Avonds hebben we nog het Smokelspel (ja dit is echt goed geschreven) gespeeld in het bos.

De volgende dag kwam Walhalla langs met een brief die zij gekregen had. Daarin stond dat de Romeinen Panoramix niet terug zouden geven tenzij Asterix en Obelix de 5 werken zouden afleggen zonder toverdrank. Heroix heeft de Waterwelpen om hulp gevraagd, kunnen zij Asterix en Obelix helpen? Er werd meteen een brainstormsessie ingelast door de kinderen.

Gedurende de week hebben we kinderen hard getraind op de 5 werken: sprinten, a-frame lopen, paardrennen, speerwerpen en touwtrekken. Ook heeft Otak de kinderen een paar Latijnse woorden aangeleerd en hier hebben we levend memory mee gespeeld. We hebben potten gebakken, giftige ketel, zoek-je-rot, Gallische Hond, Latijnse letter, Biddende goden, het Hordespel en Levend Stratego gespeeld en een tekening van het thema gemaakt.

Op dinsdag hebben we 5 kilometer gelopen naar een meertje. Toen we er bijna waren bleek dat het meertje dicht was omdat er afgravingwerkzaamheden waren. We hadden dus 5 kilometer gelopen, door de brandende zon, voor niets. Helaas kon de leiding hier ook niets aan doen en begrepen de Waterwelpen dit. Otak en Bagheera zijn toen als een speer naar het winkelcentrum gereden om zwembadjes te kopen. Dan konden we in ieder geval zwemmen! De zwembadjes waren een groot succes.

IMG_3650

Op donderdag zijn we met auto’s naar het plaatsje Echt gegaan om te winkelen! De Waterwelpen hebben hun centjes gespendeerd aan kaarten voor papa en mama, speelgoed en andere leuke dingen. In Echt hebben we Cleopatra en Caesar nog afgeluisterd, we zagen ze lopen en zijn er heel zachtjes achteraan gegaan. We hoorden dat ze zeiden dat ze Panoramix toch niet terug gaan geven omdat ze het wel makkelijk vinden om iemand met toverdrank in hun midden te hebben! Ojee, wat moesten we hier nou weer mee?!

Op vrijdag kwamen Asterix, Obelix, Walhalla, Belle-Fleur, Heroix, Caesar, Cleopatra en de Romein weer langs samen met Panoramix. Dit was het moment. Asterix en Obelix moesten bewijzen dat ze de 5 werken konden afleggen zonder toverdrank. Ze namen het op tegen de Romein. Het was nog even spannend, maar door aanmoediging en training van de Waterwelpen hebben ze het toch gered! Asterix en Obelix hebben de 5 werken afgelegd zonder toverdrank en de Romein verslagen. Helaas had Caesar nog steeds het plan om Panoramix helemaal niet terug te geven. Maar omdat de Waterwelpen hier vanaf wisten, konden we Panoramix redden uit de handen van Caesar en Cleopatra en hebben we ook dit kamp het spannende thema weer tot een goed einde gebracht.

IMG_3988

Om dit heugelijke feit te vieren hadden we op vrijdagavond de bonte avond. Alle kinderen hebben een onwijs leuk stukje gedaan. Gezongen, gedanst of een mop verteld.

Zaterdag hebben we nog het ontbijtspel gespeeld en daarna inpakken, afsluiten en weer heerlijk in de armen van papa en/of mama.

De staf heeft in ieder geval weer ontzettend genoten van dit kamp. We hadden prachtig weer, leuke kinderen, een tof programma en een leuk gebouw! We willen alle Waterwelpen bedanken voor de leuke week!

Wij wensen jullie een hele fijne vakantie en zien jullie graag volgend seizoen weer terug!

Liefs, Thuu, Otak, Chua, Rama, Sahi, Raksha, Rikki-Tikki-Tavi en Hobbe.

P.S. Ook liefs van Bagheera, maar jullie zullen hem pas weer in februari zien in verband met zijn stage.

P.P.S.  De foto's komen nog! We zijn druk aan het uitzoeken, het zijn er maar een stuk of 1300...

ZK_selectie_254Afbeelding 1172