Een spannende Teddyberentocht voor de Waterwelpen…

IMG_9138 Allereerst willen wij iedereen een gezond, gelukkig en liefdevol 2016 toewensen!

Ook dit jaar zijn de Waterwelpen weer op Teddyberentocht geweest. Ook dit jaar was het een groot succes. Dit jaar deden de Yakari- en Sioniehorde deze tocht samen. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd” en dat was zeker te merken.

IMG_9114De Teddyberentocht was dit jaar in Zandvoort. In de middag kwamen de welpen aan bij het clubhuis waar de leiding van beide hordes al op hen aan het wachten waren. Na het openen konden de welpen hun slaapspullen klaar leggen en daarna kon het grote avontuur in de duinen en op het strand beginnen. Zand, zand en nog meer zand. Voor je het wist zat er zand in je schoenen en als je even niet oplette had je ook nog eens natte voeten. IMG_4133Weer bijna op het gebouw schrokken we ons een hoedje want op een plekje in het bos lag een lijk. Het lijk van de Kerstman… Meteen heeft de leiding de politie gebeld en voor je het wist waren de agenten er al, zij zouden het verdere onderzoek doen. Eenmaal op het gebouw was het al weer tijd voor een heerlijk avondmaal, broccoli stamppot met kaas! Na het eten hebben wij met z’n allen rond het kampvuur liedjes gezongen en mocht het kader iets langer opblijven om Weerwolven te spelen.

De volgendeIMG_9161 dag begon weer vroeg. Na het ontbijt hebben de welpen geleerd om schoen- en vingerafdrukken te identificeren, scheikundige proefjes gedaan om vergif te kunnen herkennen en bewijsbordjes geknutseld. Dit kon later allemaal op de plaats delict toegepast worden. Na de lunch zijn wij weer op pad gegaan. Ook tijdens deze speurtocht werd er veel gelachen.

IMG_4066Eenmaal terug op het gebouw hadden we weer een heerlijk avondmaal, macaroni! Even na het eten kwamen de agenten en de lijkschouwers langs voor een laatste bezoek. Hierbijwerd met behulp van de Waterwelpen de dader gevonden. Tot onze grote verbazing werd uit het bewijsmateriaal duidelijk dat politieagent Cor Rupt de dader was. Uiteindelijk kwam de waarheid boven tafel en vertelde dhr. Rupt dat hij boos was op de Kerstman omdat hij geen cadeautjes gekregen had met Kerst en dat het rendier schrok van zijn geschreeuw waardoor heeft het rendier de Kerstman per ongeluk een trap heeft gegeven waardoor de Kerstman overleden is. Eind goed, al goed.

IMG_4058Omdat de Waterwelpen samen met de staf, politie en lijkschouwers het onderzoek tot een goed einde hadden gebracht was dit een goede reden voor een feestje. Dit werd natuurlijk gevierd met een kampvuur en om niet te vergeten sterretjes, champagne en een oliebol om het jaar goed af te sluiten.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.