Een tocht voor bikkels!

Vrijdag 26 oktober was het zover, in alle vroegte (half 6) vertrokken 12 volwassen scouts vanaf De Boei richting de Belgische Ardennen. De tocht startte in “Trois Ponts”, vlakbij Spa, waarna we regen en bergen trotseerden om uiteindelijk ons kamp op te slaan op een camping in Nonceveux.
De volgende dag was het gelukkig beter weer en met een zonnetje liepen we richting de activiteit; speleologie. Met twee gidsen kropen we door de nauwe gangetjes in de grotten, onder het motto “je kan alleen tijdelijk klem zitten en nooit vast”, dit was een bijzondere en leuke ervaring. ’s Avonds sliepen we in Poleur, waar we genoten van een kampvuurtje en het koken op houtvuur.
De volgende ochtend werden we verrast door bevroren schoenen en bevroren condens in de tent, het had die nacht flink gevroren. Na een vers croissantje en “pain au chocolat” zat de stemming er gelukkig weer goed in en konden we deze laatste dag gaan mountainbiken. Het echte klimmen kon beginnen gevolgd door “downhillen” langs riviertjes, bospaden en over de weg. Zo volbrachten we het laatste deel van onze berentocht. In de auto ging iedereen hierna weer trots en voldaan richting Hoofddorp! Het was een mooie tocht!

De foto’s!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.