Het Zotte Zomerkamp deel II

IMG_7174Iets later dan gepland, maar hier is dan ook deel II van het Zotte Zomerkamp van de Waterwelpen.

Het consequent bijhouden van het dagboek is niet helemaal gelukt bij de meeste Waterwelpen, vandaar dat deel II door de staf geschreven is.

Op woensdag kwamen Suske en Wiske weer langs omdat ze een aanwijzing hadden gevonden over waar Jerom zou kunnen zijn. Jerom had voetafdrukken achtergelaten en die zijn we gevolgd. Jerom was ontzettend blij dat we hem teruggevonden hadden, want hij miste zijn vriendjes heel erg.

Nadat Jerom weer veilig terug was bij zijn vrienden, hebben we viervaksvolley en Cowboy, Sherrif, Gouveneur gespeeld. Na de lunch hebben we nog een aantal spellen gespeeld en geoefend voor de bonte avond. Na het avondeten kwam professor Barabas langs met de mededeling dat hij een bericht uit de tijdmachine had ontvangen. Hij kon het zelf niet ontcijferen en vroeg aan de Welpen of zij hem konden helpen. Onze slimme Waterwelpen konden dat natuurlijk wel!

IMG_7180Na een heerlijk nachtje was het alweer donderdag en de doorgewinterde Waterwelp wist precies wat er vandaag op het programma stond; ZWEMMEN! Na het ontbijt en het maken van een lupa zijn we vertrokken naar het buitenzwembad. Gelukkig was het beter weer dan woensdag. Het zonnetje scheen en we hebben ons allemaal prima vermaakt!

IMG_7073Na het zwemmen kwamen onze vrienden weer langs. Wij hadden de geheime boodschap ontcijferd en hieruit bleek dat we tante Sidonia moesten gaan zoeken. Onderweg naar het dorp kwamen we haar tegen. Ook zij was enorm opgelucht om weer bij haar vrienden te zijn. We liepen met z’n allen nog een stukje verder en toen schrokken we heel erg. Want Suske was tijdens onze zoektocht naar Sidonia alvast vooruit gelopen en nu bleek dat hij ontvoerd was door Annemarie van Zwollem en Theofiel Boemerang! Deze boeven wildennog meer geld van de Waterwelpen en gelukkig had de staf nog wat geld in de portemonnee waardoor ze Suske weer vrij lieten en op de vlucht sloegen. Poe, we waren wel geschrokken hoor!

We zijn gauw weer teruggegaan naar het clubhuis en daar moesten de Waterwelpen vanavond zelf voor het avondeten zorgen. Per bak hadden ze een barbecue en kregen ze vlees, aardappelsalade, komkommer, tomaatjes en brooddeeg zodat er lekker gebarbecued kon worden. De volmatrozen en matrozen hebben voor een heerlijke maaltijd voor hun bak gezorgd!

IMG_7074Vrijdag hebben we na het ontbijt popjes voor Wiske gemaakt omdat ze zo verdrietig was dat Schanulleke nog steeds weg was. Iedereen had enorm zijn best gedaan om een mooi popje voor Wiske te maken, maar Wiske bleef verdrietig… Deze popjes waren mooi, maar het was geen Schanulleke.

We zijn toen op zoek gegaan naar Schanulleke en na een speurtocht kwamen we bij een speeltuintje waar een meisje op de schommel zat met, jawel, Schanulleke in haar armen! Maar het meisje was zo blij met Schanulleke dat ze haar eigenlijk niet terug wilde geven. Gelukkig hadden de Waterwelpen een vervangend popje gemaakt en het meisje vond een ander popje ook heel mooi. Wiske kreeg haar popje terug! En nu waren alle vrienden weer samen. Gelukkig maar!

Weer terug bij het clubhuis hebben we nog wat spelletjes gespeeld en geoefend voor de bonte avond, want ‘s avonds was het al zover! Alle Welpen hadden enorm hun best gedaan om een leuk liedje, dansje, toneelstukje of een andere act in te studeren en deze mochten ze nu eindelijk laten zien. Wat een fantastische acts allemaal!

IMG_7145Helaas betekent de bonte avond ook het einde van het kamp… dus nadat we de spullen hadden ingepakt, nog een nachtje hadden geslapen en het ontbijtspel gespeeld te hebben was het helaas alweer tijd om opgehaald te worden. De papa’s en mama’s waren heel blij om alle kinderen weer te zien en ook de kinderen vonden het wel leuk dat ze er weer waren.

Nogmaals dank voor dit waanzinnige Zomerkamp en tot gauw!

Liefs van alle staf

p.s. Meer foto’s volgen nog!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.