Into the movies Teddyberentocht!

IMG-20131230-WA025Op 28, 29 en 30 december was het weer zover; de Teddyberentocht! De Waterwelpen van de Sioniehorde zijn naar Boskoop geweest dit weekend. Het thema van deze Teddyberentocht was 'Into the movies!'.
Op de eerste dag heeft Sahi ons een korte cursus mediageschiedenis gegeven. Zo hebben we geleerd wanneer de eerste televisie gemaakt is, wanneer de eerste film in de bioscoop werd afgespeeld en wanneer de kleurentelevisie naar Nederland kwam. Ook hebben we een filmpje van Mickey Mouse gekeken. Het beeld was zwart-wit en behalve pianomuziek waren er weinig geluiden in dit filmpje.

We hebben een thaumatroop gemaakt om te leren hoe echte films worden gemaakt. Uiteraard hebben we ook een onwijs leuke speurtocht gelopen, want dat hoort er bij op Teddyberentocht.

's Avonds hebben we de film Mary Poppins gekeken, want hoe leuk is het dat de personen in een speelfilm een soort tekenfilmwereld inspringen?

IMG-20131230-WA019

Op zondag kwamen we aan in het tijdperk van de animatiefilms. We zijn begonnen met een rondje Disney Classics raden. Er kwamen allemaal korte stukjes van Sneeuwwitje, Doornroosje, Lady & de Vagebond, De Klokkenluider van de Notre Dame en Jungle Book voorbij en de Welpen moesten raden uit welke film het stukje kwam. Er zijn 22 klassiekers voorbij gekomen en de meeste kinderen hadden er heel veel goed geraden!

IMG-20131230-WA014

Later op de dag kwamen we aan in het 3D geanimeerde tijdperk. Ook nu kwamen er een hoop favoriete films langs. Cars, Up, Toy Story en vele anderen! We hebben Minions geknutseld (uit de film Verschrikkelijke Ikke) en ook vandaag weer een speurtocht met routetechnieken gelopen.

 

De Waterwelpen hebben in drie groepen ook nog zelf filmpjes gemaakt! Het resultaat daarvan zal later te zien zijn.

IMG-20131230-WA002

's Avonds hebben we met z'n allen Oud & Nieuw gevierd bij het kampvuur. We hadden champagne, oliebollen (bedankt André & Liset) en sterretjes!

Eenmaal in bed was het tijd voor nog een film, deze keer Space Jam. Ook in deze film gaan echte mensen op bezoek in de tekenfilmwereld.

Boskoop-20131230-00317

De volgende ochtend zijn we begonnen met het ontbijtspel. De Waterwelpen moesten met hun groepje briefjes zoeken met hierop brood, jam, chocopasta enzovoorts. De voedselproducten die op de gevonden briefjes stonden kregen ze als ontbijt. Sommige kinderen moesten hun brood smeren zonder mes en anderen melk uit het pak drinken omdat ze het briefje met beker niet gevonden hadden.

Ook hebben we flipbooks gemaakt, heel veel tekeningen achter elkaar tekenen waardoor er een kort filmpje ontstaat.

Wij hebben een super Teddyberentocht gehad! Alle Waterwelpen bedankt voor dit leuke kamp!

We wensen jullie allemaal een heel gelukkig, gezond en fijn 2014 en hopen jullie ook in 2014 weer op scouting te zien!

Sahi, Rikki, Hobbe, Hathi & Raksha

IMG-20131229-WA003

 

 

 

 

Meer foto's zijn de vinden op http://plus.sintmaartengroep.nl/