Jeugdleden leggen eerste steen

IMG_3112Afgelopen zaterdag hebben de jeugdleden van Scoutinggroep Sint Maarten de eerste steen gelegd van hun nieuwe clubhuis in het Haarlemmermeerse Bos. Hiermee werd een belangrijk moment in de geschiedenis van deze Hoofddorpse Scoutingclub gemarkeerd: na meer dan dertig jaar aan de Arnolduspark te zijn gehuisvest, verhuist de vereniging in september naar een nieuw onderkomen aan de IJweg nabij Papa’s Beachhouse.

De Scouts laten deze bijzondere dag niet ongemerkt voorbij gaan. Vanaf elf uur ‘s ochtends zijn de honderd jeugdleden druk in de weer met allerlei spellen op en rond hun toekomstige locatie, niet alleen om alvast kennis te maken met hun nieuwe stek, maar ook om zo veel mogelijk punten in de wacht te slepen voor hun eigen team. De groepjes gebruiken de punten om materiaal te kopen en daarmee een zo mooi mogelijk ‘clubhuis’ te bouwen. Een professionele jury beoordeelt de creaties en velt het uiteindelijke oordeel, de winnaars mogen de eerste steen leggen van het echte onderkomen. Inmiddels is het drie uur geworden en arriveren de bezoekers, naast de ouders van de jeugdleden ook een aantal bijzonder genodigden, waaronder aannemer Nico Breedijk. “Vandaag is een bijzondere dag,” vertelt groepsvoorzitter Erik Volkerijk in zijn welkomstpraatje, “na meer dan tien jaar van plannen maken en overleg is het eindelijk zo ver, we zijn een nieuw clubhuis aan het bouwen. Dankzij de welwillendheid van de gemeente kunnen we dit ook nog eens op een fantastische locatie doen: welke Scoutinggroep wil er nu niet aan de rand van een bos gehuisvest zijn?” Even later worden onder luid applaus de symbolische eerste stenen gemetseld door de winnende jeugdleden.

Penningmeester Jeroen Risseeuw is zeer tevreden over het verloop van het project: “Geweldig om te zien hoe enthousiast alle leden en ouders zijn over ons nieuwe clubhuis. We krijgen ook van alle kanten hulp: toen we ouders zochten om een zaterdag te schilderen zodat we wat geld uit konden sparen, hadden we binnen mum van tijd de aanmeldingen binnen.” Hij vervolgt: “We denken met dit nieuwe gebouw niet alleen een prachtige plek te gaan bieden aan onze Scouts, ook voor andere verenigingen kan deze locatie enorm interessant zijn. Dat geldt natuurlijk in het bijzonder voor clubs die op het bos georiënteerd zijn, maar in principe staan we open voor alle huurders. Natuurlijk moeten hun activiteiten wel te verenigen zijn met onze eigen bezigheden en het feit dat we op een rustige plek in het bos gelegen zijn, maar met de bouw is op alle manieren rekening gehouden met toekomstige medegebruikers. Er zijn douches, een grote keuken en het gebouw is geschikt voor mindervaliden. We zitten op een afgesloten terrein, dus qua veiligheid zit het ook goed. Op onze website sintmaartengroep.nl kunnen geïnteresseerde verenigingen alle informatie vinden.”

Check de foto's, klik hier!