Kader van de Zeeverkenners geniet van kaderkamp!

IMG_3338Het was 16.00, een mooie donderdagmiddag toen de eerste kaderleden het Dok binnen druppelde. De regels werden nog even met de staf doorgenomen, en het kamp kon beginnen!

Al snel was iedereen al in de chill-modus, en waren de vrouwen (+ Casper) in de keuken bezig met een heerlijk avondmaal – diepvriespizza. Na dit lekker naar binnen gewerkt te hebben, vertrok het kader van de Donau, Colorado en Wolga naar de Paula Geerts voor bootonderhoud.

IMG_3323Ondertussen was het 21.00 toen het productieve kader weer bij het Dok aankwam, en zij ontdekte snel dat er een Just-dance party gaande was. Vele malen werd “Hey mama” en “Same old love” beoefend, toen 3 niet-zo-heel-intelligente kaderleden (myself including) bedachten om een “nieuwedagsduik” te nemen. Om 00.00, in het water bij Papa’s beach house lagen ze erin, en om 00.05 stonden ze weer onder de douche. Verder deze nacht werd er nog een film –bad teacher- bekeken, en gevoetbald door de gangen. Natuurlijk gingen er ook vele kopjes koffie en tosti’s doorheen.

Ondertussen was het (deze tijd is gecensureerd voor het belang van ouders), en begonnen de kaderleden langzaam in een diepe slaap te zakken. Lang duurde dit niet, en om 10.00 zat iedereen weer aan het ontbijt. Na nog snel even tanden gepoetst en haartjes in de gel, vertrokken we naar JumpXL, waar we de komende 2 uur zouden doorbrengen. Dit was erg gezellig (en koud), en om 15.00 reden de kaderleden vermoeid weer naar Hoofddorp. Op het Dok aangekomen, was er lichte stress. De staf zou langs komen voor een chique diner, maar alles lag nog overhoop. Snel werden de matjes op elkaar gelegd, de vloer geveegd en de keuken geboend.

Niet veel later zaten we met z’n allen aan een grote pan Chicken Tonight, gemaakt door mevrouw Mesman, en werden de maagjes gevuld. Na dit eetfestijn was het tijd voor het (niet-)kader om te shinen bij het CWO-Praktijk examen. En dit hebben ze zeker gedaan; 7 zeeverkenners hebben het maar liefst gehaald!

IMG_3334Na de nodige felicitaties uitgedeeld te hebben, namen we deel in een top-secret kaderbespreking, en werd er zonder dat we het doorhadden een spel door de staf uitgezet –escape room! We werden met zn allen opgesloten in het waterwelpenhok, en moesten door een series van raadsels naar buiten zien te komen. Na heel wat hersens te kraken en gepeinsd te hebben, kwamen we toch buiten waar heerlijke Twixen en Marsen (zonder plastic) lagen. Dit was ook het moment waarop de Staf ons verliet, en wij de 2e nacht ingingen.

Veel slaap was er niet aanwezig, en om 8.30 was iedereen al op om bij de Paula Geerts bootjes te flippen. Hierna zijn we weer teruggegaan, en hebben een beetje rond het gebouw gehangen tot het niet-kader kwam. Toen ze binnenkwamen, werden we wel een beetje emotioneel –het kaderkamp was tot een eind gekomen.

Geschreven door: Tess (Bootsvrouw van de Donau)

IMG_3337 IMG_3342 IMG_3346

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.