Kielboot Weekend 2014 – Bring it on!

20130511_143701Kielboot Weekend 2014 – Bring it on!

Afgelopen paasweekend stond voor een groot deel van de verkenners in het teken van ‘hoogerwalletjes’, ‘man-over-boord – zwem – wijs – fok bak’ en zeilen, zeilen, zeilen… Kortom het zeil instructie weekend was een feit. Vrijdag zijn we gestart met een beperkte groep, namelijk de gelukkige die geen of maar beperkt naar school hoefde. Echter, zaterdag & zondag stond bol van het oefenen voor iedereen op ‘kielboot 2’ niveau. Voor sommige was dit de eerste keer en voor andere was dit een goed vervolg op eerdere zeil instructie weekenden. Het weer was zeil technisch gesproken PERFECT, dat wil zeggen; zon EN wind!

Scouting geeft sinds enkele jaren les op CWO kielboot 2 niveau. Dit is een landelijk erkent diploma met strikte richtlijnen en wordt vaak aangeboden op diverse zeilscholen. Dit betekend ook dat verkenners scherp worden beoordeeld op hun zeiltechnische vaardigheden en dan het examen alleen kan worden afgenomen door een gecertificeerde examinator. Deze examinator is 2de paasdag speciaal naar ons eiland gekomen om examen af te nemen. Van de 6 examen kandidaten zijn er 5 met vlag en wimpel geslaagd. Adriaan, Suzanne, Remco, Christiaan en Jochem gefeliciteerd met het behalen van jullie CWO KBII diploma! Jullie hebben het verdiend!

De overige verkenners hebben dit weekend zeer goede stappen gezet naar het behalen van het diploma en er bestaat dan ook geen twijfel over het feit dat we op korte termijn weer een ‘lichting’ verkenners kunnen feliciteren met het behalen van deze zeilstone.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.