Laatste vaaropkomst van dit seizoen!

IMG_0686[1]Helaas is het alweer zover, afgelopen zaterdag was het alweer de laatste vaaropkomst van dit seizoen voor de Zeeverkenners. Het was wel even afkicken na vorige week, met alle vriendjes en vriendinnetjes. Twee Zeeverkenners hebben voor jullie een leuk (bijna live) verslag geschreven van de laatste vaaropkomst.

Veel leesplezier!!

Hallo allemaal, hier Tim en Julian. Het was zover, onze laatste zeilopkomst bij de Zeeverkenners, en voor de anderen de laatste vaaropkomst van het seizoen. Deze vrolijke dag begon met het verzamelen op het station, waar de staff zoals gewoonlijk weer lekker laat was ;).  Nadat we gezellig met zijn allen naar het eiland waren gefietst, begon het  feest.

IMG_0702[1]Na even snel en vakkundig de boten opgetuigd te hebben, gingen we het water op. Hier speelden wij het watervoetbal.nl spel. Dit natuurlijk met het altijd leuke, professionele, enthousiaste commentaar van onze stafleden. De teams waren:  Ajax(Niger, Donau en Tigris) vs. Feyenoord(Wolga, Mississippi en Colorado). Na een lange, zwetende warming-up waren de teams helemaal opgewarmd voor de strijd der strijden. Nadat de startfluit was gegaan koos Ajax gelijk voor de aanval(Tigris natuurlijk!).  Na een lange solotocht, bleek het toch handig te zijn om te passen. Helaas werd de bal verspilt(Niger natuurlijk!). Toen kwam Feyenoord met een tegenoffensief. De Wolga scoorde het eerste doelpunt(1-0). Na een lange strijd, waren beide teams zeer solidair, en werd het een gelijke stand(2-2). Beide teams kregen nog anderhalf uur vrijheid om uit te rusten om vervolgens terug te keren naar het eiland. Hierin hebben de Donau en de Tigris heel mooi laten zien dat je door achteruit te zeilen zeer snel(in 25 minuten) de gehele Blauwe Beugel over kan steken.

IMG_0694[1]Toen we terugkwamen op het eiland was het tijd om een lekker broodje te bakken boven het kampvuur. Hier bleek dat sommige mensen maar geen brood meer moeten bakken, want ze kunnen er niks van. Deze mensen moeten maar slager worden(zoals Tim en Remco F).  Nadat het broodje binnen was, was het toch helaas tijd om de boten af te tuigen en het gehele eiland winterklaar te maken, waarbij onder andere de banken vakkundig  op een vlot werden gezet onder de geweldige leiding van Tim en Sander.

Nadat alle Zeeverkenners supersnel het eiland winterklaar hadden gemaakt, konden we nog  een leuk spel doen, en wat is er leuker dan Hollandse Leeuw? Het spel verliep soepel, de leeuwen werden steeds sterker en de sterkste bleven over(Julian ook natuurlijk)(Tim niet!). Maar, toen Ronald gepakt moest worden dacht hij het even anders aan te pakken. Remmen kon hij niet meer, en hij denderde als een doorgeslagen stoomtrein rechtstreeks de sloot in! Beter kon het seizoen niet aflopen, met zo’n spetterend einde!

Toen we terug wilden gaan, want het begon te regenen, gingen we met zijn allen in de overzetboot zitten. Dit was uiteraard theoretisch een heel goed idee, maar praktisch gezien ging het niet helemaal goed. De zwaardkast liep over, en als we niet heel snel terug gingen zonken we met zijn allen naar de bodem en konden we daar een feestje gaan vieren met de vissen. Nadat Tim heel lief even snel de eerste boot over had gewrikt ging de tweede boot weg onder leiding van Julian die natuurlijk veel sneller ging.

Al met al was het een zeer turbulente, maar toch ook weer geslaagde dag die we met zijn allen tot een goed einde gebracht hebben! We hebben een hele leuke tijd gehad bij de Zeeverkenners, en zijn dan ook diep geëmotioneerd door het feit dat we weggaan!

Wippies en wuppies van Tim Mesman en Julian Tetro