Leidingweekend 2014, Road to Romney!

01294f48a7cac093de1e54d3eb2873b033aa6d7483Sinds enkele jaren komen alle kaderleden (bestuur en leiding) een weekend bij elkaar om met elkaar van gedachten te wisselen over het wel en wee van onze vereniging. Afgelopen weekend, met een nieuw Scouting seizoen voor de deur, waren velen dan ook present om in de inspirerende omgeving van onze eigen eilanden een ontspannen maar waardevol weekend tegemoet te gaan. Ondanks of dankzij de wisselvallige weersvoorspellingen viel de keuze op de eilanden en zorgde het kampvuur en de schitterend groene eilanden al snel voor de juiste sfeer. De opwarmer van het weekend, de vrije vrijdagavond- inloop, was dit jaar opmerkelijk rustig maar zeker niet minder gezellig! Zaterdagochtend rond 10 uur verzamelden de overige stafleden zich ook op het eiland om van start te gaan met prikkelende stellingen over beslissingen waar wij als groep mogelijk komend seizoen mee te maken gaan krijgen. In sub groepen werd volop gediscussieerd, standpunten werden in de groep uitgesproken en opnieuw bediscussieerd. Een perfecte methode om een beeld te krijgen van wat een ieder beweegt en raakt!

Na de lunch was het tijd voor een wat luchtiger en actiever onderdeel, natuurlijk wel met een twist 01eb9354271eadb26b3ea75dbeaca01ba37790b1e5naar de realiteit. De co- productie J&E presenteerde het spel “Road to Romney”. Een race tussen drie teams, de Boswachterij, de Gemeente en de Scouts. In de races moesten hindernissen overwonnen, posities worden uitgewisseld en kansen verspeeld. Met een fotospeurtocht, zeilrace, touwtrek wedstrijd, tonnetje trek werden posities verplaatst door de 014f487fe781a1fd4ef0058c111aa91f1a170b9d23teams over het bord om zo dichterbij de toekomstige botenloods te komen. De kanskaarten werden door de spelleiding op geheel eigen wijze en met absolute willekeur in het spel gebracht om zo de fanatieke teams wat te temperen of te empower-en. Aan het einde volgde door elk team een pitch, waarin binnen 2 minuten een bruikbaar en steekhoudend 01e510b74ebee5e34419be584b06cc98d7c4f651b9verhaal moest komen wat zou kunnen helpen om dichterbij de botenloods te komen. Ongelooflijk maar het gebeurde, de drie teams eindigde gelijk….Luister mee! Lwk

Lisette & Andree arriveerden terwijl er nog wat bomen werden gekapt en zeilmijlen werden verbrand. Lisette gaat met haar gezin verhuizen naar Friesland en zal dus niet langer de taak van praktijkbegeleider kunnen uitvoeren, om goed afscheid te nemen van elkaar waren Lisette en haar man uitgenodigd bij de BBQ en organiseerde Warner een mooi, bijna ceremonieel, afscheid. Ieder van ons bracht iets mee wat hem/ haar herinnerde aan de samenwerking met Lisette, bij het vuur, alleen of in de groep kon je dit aan Lisette met passende woorden overhandigen. Ook Lisette bracht een cadeau voor de groep mee, een soort mega- elastiek waarmee je in groepsverband of alleen buiten of binnen spelletjes kan doen. Bovenal was het een zeer gezellige avond en zullen we de kracht om mensen te bereiken en het inlevingsvermogen van Lisette zeker gaan missen!

Nu er zondagmiddag toch wel zeer herfstachtig regenweer zou arriveren besloten we in de ochtend uit te wijken naar onze schitterende binnen locatie, het Dok. Alwaar we terugkeken op de uitkomsten van het vorig LWK (2013). Wat hadden we toen met elkaar besproken, welke plannen hadden we gesmeed en wat staat aar nu nog van overeind… Opmerkelijk veel konden we concluderen. Hier en daar maakte het nog wat discussie en besluiten los. Binnenkort kan je de jaarplanning weer verwachten, als slotstuk van het LWK stelden we deze samen. Het beloofd weer een mooi en vol scouting jaar te worden, met veel energie en passie. Een zeer geslaagd Leidingweekend. Voor we het vergeten: Binnenkort meer nieuws over “5 jaar later…” Check de site, volg ons op Twitter!

groepsfoto1

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.