Verslag Mario & Luigi zomerkamp 2016

IMG_7105Avond/dag 1 zaterdag 16 juli
Eindelijk was het zover, het langverwachte zomerkamp 2016. Nadat de ouders vertrokken en we het kamp hadden geopend, was het meteen tijd voor het avondmaal; frietjes en snacks! Ook hebben we nog de film Wreck It Ralph gekeken voordat we na een geslaagde avond naar bed gingen.

Dag 2 zondag 17 juli
Bezoek van Mario, Luigi & prinses Daisy! Zij hebben een trieste mededeling; Bowser heeft Peach ontvoerd en Daisy is erg verdrietig door de ontvoering. Maar Mario en Luigi willen dit alles oplossen op hun eigen houtje en zeggen de hulp van de welpen niet nodig te hebben. Daisy denkt hier anders over…

Ook wordt deze dag het bordspel geïntroduceerd door Daisy en Toad. De welpen gaan munten verdienen met de mini-games, hierdoor kunnen zij verder komen met het bordspel. Na dit alles is het tijd voor het Super Mario smokkelspel.

Dag 3 maandag 18 juli
Vandaag begint zoals gewoonlijk de dag met een ontbijt.

Bij elke maaltijd mag je niet van tafel of staan (tenzij je het aan de leiding vraagt) je moet gewoon op je blijven zitten. Toch presteren er altijd wel weer een paar kinderen om toch te gaan staan waardoor ze bij de volgende maaltijd de hele maaltijd moeten staan.

Daisy en Toad  komen aangelopen met de mededeling dat de munten zijn gestolen door Wario en Bowser, die de welpen gister verdiend hebben. De welpen vinden dit niet leuk en hopen ze snel weer terug te verdienen.

IMG_7255Na het ontbijt en corvee staat er een speurtocht op het programma waarbij de kinderen per bak met een staflid de speurtocht moeten gaan lopen. Tijdens de speurtocht ziet een van de welpen ineens allemaal munten die waarschijnlijk tijdens het vluchten uit zakken van Wario of Bowser zijn gevallen. Dus de welpen zijn weer blij. Mario en Luigi komen later langs om te vragen of zij wat gouden munten van de welpen mogen hebben voor power ups om Bowser te verslaan. Uiteindelijk vertrekken Mario en Luigi weer met de helft van de verdiende munten op zak.

Dag 4 dinsdag 19 juli
IMG_7589Vandaag is de dag dat we naar het dorp gaan en alle welpen hun centjes mogen uitgeven die zij mee hebben gekregen van mama en papa.

Ook hadden we ‘s middags nog minigame; Kussengevecht op een balk.

Dag 5 woensdag 20 juli
Na het ontbijt komen Mario en Luigi helemaal gehavend en vol met blauwe plekken langs. De welpen vragen wat is er gebeurd en zij vertelden dat ze verslagen waren door Bowser.

Weer een leuke dag voor de boeg want we gaan zwemmen en lekker spelen in het water, jippie!! Maar eerst een stukje lopen naar het zwembad.

IMG_7802Ook dit jaar was er natuurlijk weer een bonte avond waarbij alle welpen zich moeten inschrijven. Een liedje, dansje, toneelstukje of moppen tappen in groepjes of alleen. Gedurende het hele kamp kregen ze de gelegenheid om te oefenen.

‘s Avonds kwam het bestuur langs om te kijken hoe de welpen zich vermaakten op zomerkamp. Na het eten zijn we met zijn allen bij kampvuur gaan zitten. Om daar in het bijzonder Raksha en Thuu in het zonnetje te zetten omdat dit hun laatste zomerkamp was als staflid.

Veel welpen vonden dit toch jammer dat zij weg gingen als staflid en hier en daar werd wel even een traan gelaten van zowel de welpen als de staf.

Dag 6 donderdag 21 juli
‘s Middags na de lunch zijn we met alle welpen naar het bos gegaan om daar Levend Stratego te spelen met kaartjes die het zomerkamp thema hadden. De welpen vinden dit altijd een superleuk spel. Daarna zijn we bij het clubgebouw verder gegaan met de minigames.

Waarbij de welpen dit keer een ballon zo groot mogelijk moest opblazen tot dat deze knapte het spel heten Pop the Balloon. Sommige welpen vonden het toch wel een beetje spannend.

‘s Avonds kwamen Mario en Luigi weer langs, die weer helemaal opgelapt waren, om te vragen of ze meer munten van de welpen mochten hebben want dit keer wilden ze Bowser echt goed te grazen nemen.

De welpen twijfelden of ze nu weer hun hard verdiende munten moesten geven aan Mario en Luigi… Uiteindelijk na veel gepraat hebben Mario en Luigi alle munten gekregen voor de power ups zodat ze Peach konden bevrijden en Bowser een lesje konden leren.

IMG_8320‘s Avonds hebben we gebarbecued met alle welpen. Iedere bak kreeg een eigen barbecue met vlees wat ze natuurlijk allemaal hartstikke stoer vonden. Ook hebben we rond het kampvuur nog broodjes gebakken we hebben allemaal heerlijk zitten smullen tot alles op was en iedereen vol zat. Daarna was het helaas alweer tijd om gereed te maken voor de nachtrust.

Dag 7 vrijdag 22 juli
IMG_7423In ochtend stond er een speurtocht op het programma.

Vanwege de regen was deze iets verlaat zo dat we rustig konden ontbijten in het clubgebouw. Tijdens de speurtocht moesten de welpen goed opletten want er moesten routetechnieken worden toegepast. Ook zaten er opdrachten en vragen bij. De bonte avond was dit jaar ook weer erg leuk met toneelstukjes, liedjes, dansjes en moppentrommel. Na dit alles hebben we nog lekker met alle welpen een feestje gebouwd rond het kampvuur tot het weer bedtijd was voor alle welpen.

Dag 8 zaterdag 23 juli
Op deze laatste dag is de staf zoals altijd ’s ochtends al druk met schoonmaken en inpakken. Terwijl de Welpen ondertussen het ontbijtspel spelen waarbij alle overgebleven ontbijtspullen verstopt worden die de kinderen vervolgens binnen de tijd snel moeten zoeken.

Ja toen was het kamp alweer te einde gekomen en moesten alle Welpen weer naar huis. Jeetje wat gingen de dagen weer snel zeg. Ik zeg tot ziens tot na de zomervakantie!

Bedankt voor dit te gekke kamp!

Groetjes namens alle stafleden,
Rikki Tikki Tavi

p.s. Klik hier voor alle foto’s!IMG_7900

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.