Op reis met de Waterwelpen…

Ja, ook voor de Waterwelpen van de Sioniehorde was het tijd om op Teddyberentocht te gaan. En wat voor eentje! Wij zijn niet gewoon in Nederland gebleven maar hebben een rondreis gemaakt door Europa.

Uiteraard zijn we in Nederland begonnen. Daar hebben we paspoorten gemaakt, want zonder paspoorten wordt reizen lastig. Ook hebben we Hollandse Leeuw gespeeld, hoe kan het ook anders?! Na Hollandse Leeuw hebben we tegeltjes geschilderd, echt Delftsblauw! Uiteraard konden de Oud Hollandsche spelletjes ook niet ontbreken op deze zonnige dag in Nederland, dus sjoelen, zaklopen, spijker poepen, koekhappen en steltlopen, ze kwamen allemaal voorbij.

Tijd om verder te reizen, dus op naar Schiphol en de lucht in! We zijn rond etenstijd geland in Bella Italia! Wauw, wat een prachtig land! We hebben heerlijke Italiaanse ‘Spagaroni’ en ‘Maggetti’ gegeten. Volgens veel kinderen was deze beter dan die van moeders.

Na een heerlijk nachtje Italië moesten we weer door. Alle Welpen hadden de opdracht gekregen om 2 dingen mee te nemen waar ze niet zonder konden die nacht én het paspoort uiteraard. Dus rugzak bij de hand en heel goed nadenken wat er mee moest. Knuffel? Tandenborstel? Slaapzak? Keuzes, keuzes, keuzes. Na een korte wandeling, aangekomen bij de douane. Paspoortcontrole, tassencontrole en wat bleek, knuffels mochten niet mee Frankrijk in! Dus die werden allemaal ingenomen.

Nadat alle kinderen door de douane waren, zonder knuffel, was het tijd om de Franse taal bij te spijkeren. Renault, bonjour, boursin, portefeuille, Francois Boulanger, allemaal kwamen ze voorbij. Nu de taal goed zat konden we gaan lunchen. Echt Frans stokbrood, Franse kaasjes, druiven en rode wijn, wat een feestmaal! Na deze heerlijke lunch was het tijd voor een wandeling. Een onwijs leuke speurtocht met verschillende routetechnieken, bolletje-pijltje, strippenkaart en kruispuntenroute, heel leuk en leerzaam! Onderweg vonden we steeds stukjes van een puzzel. Toen we weer terug waren hebben we de puzzel gemaakt en dit was de Eiffeltoren!

   

Ook dit korte bezoek zat er alweer op, door naar het volgende land. Douane, vliegveld en de lucht in! Op naar Engeland. In Engeland hebben we een prachtige ruïne bezocht, The Ruins of Brederode. Ook hebben we de Towerbridge nagebouwd van spaghetti en een Engelse modeshow gegeven in Engelse klederdracht op een Engelse catwalk.

En we gaan weer door! Op naar Oostenrijk! Bij de douane aangekomen was het wel even gissen in welk land we waren beland, want, de douaniers spraken Duits! Dat is gek zeg… In Oostenrijk hebben we een heerlijke maaltijd genuttigd, kartoffeln, schnitzel und broccoli! Supertoll! Ook hadden we een heerlijk Oostenrijks toetje, Apfelstrüdel! Dat was genieten zeg!

Als afsluiting van de avond hebben we stiekem alvast een beetje Oud & Nieuw gevierd met oliebollen en champagne.

In de paspoorten hebben we bij de stempels van elk land, die we bij de douane kregen, de vlaggen van de landen getekend, zodat we weten welke vlag bij welk land hoort.

Zondag was helaas alweer de laatste dag van onze te gekke reis. Wel moesten we nog terug naar Nederland, anders konden de ouders ons natuurlijk niet vinden. Dus in Nederland aangekomen stonden de ouders al op ons te wachten. Wat een warm onthaal! Na de afsluiting konden de Waterwelpen weer veilig terug naar huis.

Wij hebben ontzettend genoten en wensen jullie een onwijs gelukkig 2013!

Liefs, Sahi, Rikki, Hobbe en Raksha

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.