Opening jubileumjaar Scouting Sint Maarten Hoofddorp

Op zaterdag 1 februari heeft Scouting Sint Maarten Hoofddorp op grootse wijze het 75-jarig jubileum afgetrapt! De dag begon voor alle kinderen met een groot spel in het Haarlemmermeerse Bos. In kleine groepjes moesten de kinderen allerlei posten langs om aanwijzingen te verdienen. Met deze aanwijzingen moest de tijdlijn van de vereniging worden “hersteld”, want deze was in de loop der jaren wat in de war geraakt. Na veel actieve spelletjes in het bos was het tijd om in het clubhuis de tijdlijn weer in de goede volgorde te krijgen en te kijken welk groepje er gewonnen had.

Ondertussen kwamen de ouders aan bij het clubhuis om onder het genot van een kopje koffie te wachten op de grote onthulling waarmee het jubileumjaar echt zou starten. Rond de klok van half vier was het zover en werd er, na een paar woorden van de voorzitter en de penningmeester, de grote jubileumvlag gehesen in de gloednieuwe vlaggenmast. Na een luid applaus van de ruim 300 aanwezigen was het tijd voor taart en konden de ouders en leden even napraten over de geslaagde dag.

’s Avonds was het tijd voor een reünie, met ruim 140 aanmeldingen beloofde ook dit een geslaagde avond te worden. Al snel stond de zaal vol met leden en waren de oud-leden op een gegeven moment zelfs in de meerderheid. Alles wat bij een reünie hoort kwam aan bod tijdens de drukbezochte avond. Herinneringen ophalen, foto’s kijken, een pubquiz en het bewonderen van het clubhuis waar de vereniging sinds 2013 in is gehuisvest.

Dit alles klinkt als een vol programma, maar voor de leden van Scouting Sint Maarten is dit nog lang niet genoeg. Dit jubileumjaar gaan ze onder andere ook nog een weekend kamperen met alle leden, is er een groot galafeest en zijn ze bezig om doormiddel van sponsoring zonnepanelen aan te schaffen.

Voor foto's van deze dag, klik hier!