Ouder- kind weekend bij de Waterwelpen

Dit weekend hebben de Waterwelpen én één van hun ouders genoten van het ouder-kind weekend. Het weekend stond in het teken van 'mijn ouder is de beste'. Door middel van verschillende spelletjes gedurende het kamp kon je als duo punten verdienen. Wie aan het eind van het kamp de meeste punten had, wint het ouder-kind weekend! 

We begonnen het kamp met een spelletje om elkaar beter te leren kennen en vervolgens ging ieder duo een familieyell bedenken. Hier waren de eerste punten mee te verdienen. Er kwamen erg leuke yells voorbij zoals 'yell, yell, yell, doe mij een bakje koffie en snel', en 'hop, hop, hop, scouting is top!'. Vervolgens was het tijd voor dweilhockey. In plaats van één tegen één, speelden we twee tegen twee. Het fanatisme was heel erg groot en mensen deden er alles aan om de theedoek onder de stoel te krijgen.

Na de lunch gingen de kinderen op een rij staan en werden de ouders geblinddoekt . Vervolgens gingen zij hun eigen kind proberen te vinden door middel van voelen. Erg grappig dat ouders bij een compleet ander kind eidigden en er toch van overtuigd waren dat ze het juiste kind te pakken hadden. Daarna was het tijd voor het samenwerkingsparcours. De één geblinddoekt en de aan de ander om de gebinddoekte te begeleiden. Onderweg moesten vragen beantwoord worden voor extra punten.

Na het diner met wraps kreeg elk duo een voorwerp. Dit voorwerp moest gebruikt worden bij het optreden wat ze later die avond zouden opvoeren tijdens de bonte avond. Het was aan juryleden Sona, Mor en Oe wie de het beste optreden had, de mooiste outfits en het beste gebruik van het voorwerp. Iedereen had fantastische optredens neergezet en de jury was dan ook erg onder de indruk en had buikpijn van het lachen.

De volgende dag begon met een potje sokworstelen. Ook hier was iedereen erg fanatiek. Vervolgens mini pionieren, waar mensen uren fanatiek mee bezig waren. Voor de mensen die al klaar waren werd een potje 'hallo, hallo' gespeeld. Voor de lunch werden broodjes gebakken boven het vuur en het weekend werd afgesloten met een smokkelspel!

Uiteindelijk kwam er een winnend duo uit alle gespeelde spellen. Iedereen heeft het super goed gedaan dus eigenlijk was iedereen de winnaar! We hebben van veel ouders en kinderen gehoord dat het een super tof weekend was! Dit vind de leiding ook dus volgend jaar weer....!