Ouder- kindweekend Waterwelpen

kkIn het weekend van 1 en 2 april hadden de waterwelpen met een van hun ouders een ouder- kindweekend die plaatsvond op ’t Dok. We begonnen met het kennismakingsspel krantenmeppertje om zo iedereen z’n namen een beetje te leren kennen. Vervolgens deden we een potje trefbal. Ouders tegen de kinderen en jongens tegen de meisjes. Om de kennis van de ouders én de kinderen te testen deden we een quiz over het junglebook verhaal en de leiding. Weet jij bijvoorbeeld wat voor dier Hobbe is en in welke rivier Jacala zwemt?
Na de lunch gingen we een spel doen wat we nog niet eerder gespeelt hadden, namelijk levend Cluedo. Het doel van dit spel is het oplossen van een moord door vragen te stellen aan de detectives. Het was erg spannend en uiteindelijk hadden we een winnaar!
Om even tot rust te kopen gingen we maskers maken. Je mocht helemaal je eigen fantasie gebruiken. Er zaten erg mooie maskers bij, van poezenmaskers tot hele kunstwerken.
Na het maskers maken hebben we nog een aantal kleine spelletjes gespeeld zoals hollandse leeuw, giftige ton en het ‘stokken’ spel. Als avondeten hadden we, inmiddels standaard, pasta pesto met kip. Lekker en makkelijk!
’s Avonds nog een supereng nachtspel die door de hulp van twee Wilde Vaarders nog enger werd! Misschien wel wat te eng…

jklDag twee waren de kids en de ouders al vroeg uit de veren. We hadden de kids verteld dat ze pas om 08:00 uit bed mochten, maar om 07:30 zat iedereen al klaar voor de dag aan een gedekte ontbijttafel. De tafel kon gelijk weer afgeruimd worden, want het was tijd voor het ontbijtspel. De waterwelpen en ouders moesten in een paar minuten tijd zoveel mogelijk briefjes vinden met daarop bijvoorbeeld ‘melk’, ‘bruin brood’, ‘vla’ of ‘ham’. Als groepje kreeg je alle spullen die je gevonden had.
Na een potje viervaks volleybal gingen we het siamees parcours afleggen. De Waterwelpen en zijn ouder zaten met de voeten aan elkaar vast geknoopt. Op die manier moesten ze zo snel mogelijk het parcours afleggen. Na nog even relaxen in de zon was het tijd om broodjes te bakken boven het kampvuur. Lekker! Hierna nog een potje levend stratego.
In een recordtempo hebben we met z’n allen het hele terrein opgeruimd!

ghjkDe leiding vond het een supertof weekend! Hopelijk heeft iedereen het ook leuk gehad. Volgend jaar weer?