Overvliegen bij de Wilde Vaart

IMG-20131119-WA0002Het vaarseizoen is op zijn eind, de boten staan weer bij de Boei. Waar is het dan tijd voor? – Het overvliegen, inderdaad. Deze keer vlogen Herman, Julian, Tim, Remco B. en Thom over naar de Wilde Vaart. Hier volgt een verslag van de overvliegers.

We kregen in de week voor het overvliegen de instructies om wat voorwerpen te kopen (groene limonade, een slee, groene zeep etc.), dus op de vroege zaterdagochtend gingen we met zijn vijven het dorp in. Na een rondje langs de belangrijkste winkels hadden we alles. Ondertussen had Remco mij ook verteld dat hij groene haarspray mee had, dus dat moesten we even uitproberen op Tim 😛 Het gaf het gewenste effect en toen besloten we maar allemaal groen te gaan (“Net als bomen, want bomen zijn relaxt!” – Julian) Om 13 uur kwamen we aan op het Dok, waar we veel bekijks trokken door ons uiterlijk. Na een uur teksten bedenken over al onze (nog) mede-zeeverkenners namen wij afscheid van de ZV. Na dit emotionele moment en het uitbreken, werd het tijd om met de gehele groep een spel te spelen. En het was touwtrekken met 4 teams. Tijdens deze strijd vol passie en een hoop “1,2,3, TREK!!!” werd duidelijk wie het ‘sterkst’ was, namelijk het team van Wouter.

Terwijl wij bezig waren met dit spel, kwamen er langzaam al wat ouders aan en werd het hoogtijd voor het overvliegen. De waterwelpen hadden een parcours door de bomen uitgezet met sisaltouw dat we geblinddoekt moesten volgen. Aan het eind werden we verwelkomd door onze ‘oh zo vriendelijke baksleden’ met een nieuw parcours. Naast proeven van kracht: o.a. krijg je team door ringen van touw, maar raak het touw niet aan anders word je nat (wel aanraken dus 0:) ), was er ook een proef van intelligentie: raak de ballenlijn aan. Alleen Herman (die het antwoord kreeg ingefluisterd) en Remco (die Herman volgde) hoefden niet te zwemmen.

Na dit parcours van de ZV werden we opgewacht door de WV’ers. Hun overvlieg onderdeel was er een van teamwork. We werden aan elkaar vastgebonden met touw, kregen een prop papier in de mond en kregen als opdracht: “Houdt het touw boven jullie hoofd en hinkel richting de heuvel”. Onderweg waren er natuurlijk een paar hekjes, maar desondanks dat lukte het ons. Bij de heuvel aangekomen werd ons verteld dat we naar boven moesten. Na een aantal minuten en valpartijen, van voornamelijk Tim, kwamen we boven en werden we losgemaakt met de opdracht om even snel te douchen en weer terug te komen op het Dok. Daar rond 18 uur weer aangekomen, gingen we eerst de benodigde voorbereidingen voor het eten treffen. We gingen gourmetten, een groot feest dus. Na het eten moet er natuurlijk opgeruimd worden, maar al snel daarna kregen we wat regels te horen en gingen we de Beretocht plannen. Na dit rustmomentje werden we weer op pad gestuurd om nog wat opdrachten te doen in het bos (o.a. sleeën vanaf de Big Spotters Hill). Na de laatste van deze serie opdrachten gingen we weer richting ons clubgebouw, waar nog een Jiskefetquiz volgde en daarna een poging om wat te slapen. Dit werd alleen onderbroken door de Loodsen die hun eigen overvliegen aan het regelen waren.

Na een paar uurtjes welverdiende slaap was iedereen weer op, om te genieten van de Scrambled eggs van Mike en Jelle. Nog eventjes opruimen en een woordje van de voorzitter en toen zat het weekend er alweer op. Het was een topweekend met mooie ervaringen en een goed voorteken voor de komende tijd!

– Thom Zwaan

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.