Overvliegen naar de Loodsen niet zonder slag of stoot…

Jonathan, Martijn en ik (Daniël) zijn afgelopen zaterdag overgevlogen van de Wilde Vaart naar de Loodsen. Nadat we hadden geholpen – en gelukkig niet deelgenomen – aan het vies maken van de andere overvliegers bij het doorlopen van de stormbaan, werden wij ons oude vertrouwde wilde vaart-hok uitgejaagd.

We hebben ons bij de Loodsen gevoegd om te eten in de dukdalf, daar kwam de eerste opdracht: we moesten een overall aan met damesondergoed er overheen. Bij het eten van de spaghetti mochten we daarna alleen onze handen gebruiken. De toon was gezet…

Na het eten kregen we alle drie een eigen envelop, met een locatie. Ik moest naar de botenloods toe om ‘de volgende opdracht te zoeken’, maar na even zoeken kwam ik erachter dat die er niet was. Even later kwamen 3 van de loodsen met bivakmutsen op binnenstormen en werd ik tegen de grond gewerkt, geblinddoekt en meegesleurd. We gingen de auto in en na even rijden werden we een huis in gebracht.

We moesten hier eerst onszelf los zien te krijgen van waar we vastzaten en elkaar vinden. Jonathan en ik hadden elkaar snel gevonden en zochten door het hele huis naar Martijn. Natuurlijk werkte het licht niet en zaten overal loodsen verstopt om ons aan het schrikken te maken. Toen we Martijn gevonden hadden begonnen de opdrachten. We zijn het hele huis door geweest en hebben ontzettend vieze drankjes gedronken, elkaar ge-bodypaint, een Belle en het beest-puzzel gemaakt en nog veel meer vreemde opdrachten gedaan.

Toen we klaar waren met de opdrachten in het huis, werden we buiten met zijn drieën naast elkaar met één been aan elkaar vastgemaakt. Zo werden we in de auto gezet en reden we, weer geblinddoekt naar een industrieterrein in Hoofddorp. Het begon hard te regenen en ook al dacht Milou dat we er niet slim genoeg voor waren, gelukkig kwamen we er vrij snel achter dat we onszelf los konden maken door een bergschoen uit te trekken en uit de ketting te stappen.

Zo konden we nog vrij snel doorlopen naar de gebouwen, waar de Wilde Vaart en Loodsen nog heerlijk warm zaten na te chillen van het overvliegen. We hebben allen nog even nagepraat en zijn daarna lekker naar ons eigen bed gegaan na een zwaar weekend.

Ik vond dat de Loodsen het ontzettend vet hadden georganiseerd en was erg onder de indruk van het spookhuis waar we in terecht kwamen! En ik denk dat ik ook namens de andere twee kan zeggen dat we zin hebben in de loodsentijd.

Daniël

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.