Overvliegen Wilde Vaart deel 2

wvovervliegenTwee weken geleden (22 maart) was het officiële overvliegen, waar we drie nieuwe Wilde Vaarders erbij kregen. Traditiegetrouw hoort daar natuurlijk ook een avond-/nachtspel bij, helaas kwam dat niet helemaal lekker uit met toetsen, examens, etc. Maar we kunnen dit natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan, dus dit weekend (5 en 6 april) was deel 2 van het overvliegen.

’s Ochtends begonnen de fanatiekelingen met de roeitraining, want we moeten natuurlijk onze eer hooghouden op de RZW. Toen daarna de rest van de WV ook aanwezig was konden we echt beginnen.

’s Avonds gingen we eerst lekker barbecueën, uiteraard scoutingstijl op slechts een halve olieton. Na deze heerlijke maaltijd was het dan echt tijd voor het spel voor de overvliegers. Terwijl zij dachten op weg te zijn in een postenspel werden ze plotseling ontvoerd door ons. Ze werden gedropt op ’t Dok en ze moesten via een aantal posten terug naar de eilanden in Rijsenhout, waar ze de moeilijkste quizvragen moesten beantwoorden en de zwaarste lichamelijke opdrachten moesten uitvoeren. Natuurlijk moesten ze ook nog even geschminkt worden!
Het zouden echter geen WV’ers zijn als ze niet zo brutaal (of slim, het is maar hoe je het bekijkt) waren om in plaats van te lopen een auto te regelen. We vroegen ons al of hoe ze toch zo snel liepen…
Al met al was het een geslaagd spel. Terug op ons eiland hebben we nog spareribs als midnight snack gegeten en uiteindelijk was het dan (voor de ene wat eerder dan de ander) toch echt tijd om onze slaapzakken op te zoeken. In een tent op het eiland slapen, is dat niet koud? Nee joh, eind december hebben we het zelfs met minder gedaan. Helaas regende het de volgende ochtend, maar dat kon de sfeer niet bederven! Na een heerlijk ontbijt van eieren met spek, tosti’s, kaas en chocopasta was het alleen weer tijd om op te ruimen. Het was erg gezellig en een zeer geslaagd weekend!

Herman Dirkzwager

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.