Scouting Sint Maarten 70 jaar!

_IGP0093Zaterdag 26 en zondag 27 september was het dan eindelijk zo ver, het verjaardagsfeestje van Scouting Sint Maarten. Alle leden waren doormiddel van een echte kaart uitgenodigd voor het slaapfeestje ter ere van de 70ste verjaardag. Dit weekend zou de eerste keer worden dat alle leden bij Het Dok zouden overnachten. En met een bomvol programma leek het erop dat het een superfeestje zou worden.

Zaterdagmiddag mochten alle kinderen hun spulletjes in een tent leggen en na afscheid genomen te hebben van alle papa’s en mama’s is het slaapfestijn officieel begonnen met een heerlijk stukje taart. Na het klaar leggen van de bedden was het tijd voor een zeskamp. Door het hele bos waren verschillende spelletjes te doen, waar de teams punten mee konden verdienen. Zo was er spijkerbroekhangen, blind volleyballen, vlaggenroof, een touwtrekquiz en twee ‘stormbanen’. De hele middag hebben alle groepjes hun stinkende best gedaan om zoveel mogelijk punten binnen te slepen.
Na de zeskamp was het tijd voor een heerlijk bord macaroni en een vlaflip als toetje.

_IGP0219En omdat het al langzaam donkerder begon te worden moesten alle kinderen hun zaklampen tevoorschijn toveren voor een heuse spooktocht. Met de zaklampen kon de juiste route door het bos gevonden worden, maar er moest wel opgepast worden voor een aantal ‘duistere’ figuren langs de route… Na een flinke wandeling en goed speurwerk zijn alle groepjes weer veilig op het Dok aangekomen en was het tijd voor de bevers en waterwelpen om naar bed te gaan. Voor de Zeeverkenners was er nog een activiteit gepland, zij mochten nog in het bos bewijzen dat zij hele goede smokkelaars zijn. En zonder opgepakt te worden door de politie konden zij ook rond 23.00 uur lekker naar bed.

Zondagochtend om 5.00 uur waren de eerste kinderen alweer klaar wakker, en stonden te trappelen voor een nieuwe feestdag. De staf vond dit nog iets te vroeg voor de start van de dag dus mochten de kinderen nog even terug in de tenten om ‘te chillen’. Rond 8.30 was het dan echt tijd voor een heerlijk ontbijtje.

_IGP0054Om 10.00 uur kon het zondagprogramma beginnen, met echte verjaardag spelletjes. Ook weer verdeeld in groepjes konden er cakejes worden versierd, feestmutsen gemaakt worden en natuurlijk mochten alle kinderen zichzelf of elkaar schminken.
Na al deze activiteiten en een mooie groepsfoto was het tijd voor een lunch met broodjes knakworst en een lekker soepje. Met gevulde buikjes mochten alle kinderen hun spullen gaan verzamelen en zich gaan voorbereiden voor de afsluiting van dit feestweekend. De winnaar van de zeskamp werd bekend gemaakt en na het sluiten kreeg iedereen zoals het bij verjaardagsfeestjes hoort een echte goodiebag mee naar huis.

De organisatie en de staf hebben erg genoten van het verjaardagsfeestje en we gaan ervan uit dat alle kinderen het ook heel erg naar hun zin hebben gehad!

We hopen jullie allemaal over een jaar of 5 weer op ons volgende feestje te mogen verwelkomen!

Ps. hierbij alvast een kleine selectie van de foto’s!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.