Scouting Sint Maarten Zeilwedstrijden (de uitslagen)

img_8273Het was al weer wat jaartjes geleden dat er voor de leden van Wilde Vaartleeftijd en ouder zeilwedstrijden georganiseerd waren, vandaar dat het nu tijd was voor de Vanaf Nu Gewoon Weer Jaarlijkse Scouting Sint Maarten Zeilwedstrijden!

Op zaterdag na de opkomsten kwam iedereen snel naar de eilanden toe om in de laatste wind en zon van de dag te varen. Na twee korte heats op de Grote Poel werd er met zijn allen gezellig gebarbecued en een kampvuurtje opgestookt.

Na een korte nacht en een stevig ontbijt begon de zondag met de verrassingsklasse: een race door de slootjes rondom de Kleine Poel.

Uitslagen slootjesrace

  1. Niger: Marcel, Arjen en Rik
  2. Amazone: Justin, Cameron, Edwin F. en Dennis
  3. Tigris: Edwin B., Herman en Mark
  4. Colorado: Esmeralda, Eduard, Ronald en Yara
  5. Mississippi: Sander, Wouter en Casper

img_8398Dit was een welkome afwisseling en hierna was iedereen weer klaar om te doen waar we voor gekomen waren: zeilwedstrijden. Voor de lunch werden twee heats gezeild en na de lunch de grande finale: een groot en ietsje ingewikkelder parcours.

De tijden van alle gevaren heats werden bij elkaar opgeteld en daaruit volgde de eindstand.

Uitslagen open water-zeilwedstrijden

  1. 1:24:08 - Colorado: Edjepetjepietepoestam (Edwin F., Ronald, Arjen en Mark)
  2. 1:28:13 - Mississippi: Yara, Jonathan, Sander en Rik
  3. 1:37:07 - Amazone: Wouter, Herman, Cameron en Eduard
  4. 1:37:10 - Tigris: Edwin B., Marcel, Julian en Dennis
  5. 1:43:19 - Niger: Casper, Esmeralda, Justin, Mike en Eduard

img_8283Onze hartelijke felicitaties voor de Edjepetjepietepoestam! Er werd tactisch en technisch uitstekend gezeild, de wisselbeker komt jullie kant op. Daarnaast rijkt de organisatie de sportiviteitsprijs uit aan de Tigris. Die kon door een aanvaring met een kapotte zijstag tot gevolg in heat 4 niet finishen, en eindigt desondanks maar drie(!) seconden achter de Amazone.

Bedankt aan alle deelnemers, aan Milou en Arnold voor de hulp bij de barbecue en aan Jochem, Christian en Adriaan voor de ondersteuning op het water. Als het aan ons ligt: tot de volgende!