Sinterklaasopkomst voor de Bevers en de Waterwelpen

IMG_4608Op zaterdag 29 november was het weer zover. De Sint is in het land, en natuurlijk brengt hij ook een bezoekje aan onze groep. Tenminste… Dat was wel de bedoeling…

‘s Morgens om 10.00u eerst gezellig met 67 kinderen opstellen en openen. Daarna hebben we in 2 groepen stoelendans en dweilhockey gedaan. Na een tijdje kwamen er 4 pieten binnen, zij konden gezellig mee doen met de spelletjes. Wat later kwam er nog een piet binnen, hij was helemaal in paniek! Want de Sint was met de koets onderweg naar onze scouting, maar Amerigo had last gekregen van zijn knie. Die moest dus met spoed naar de dierenarts. De Sint kon dus niet verder met zijn koets. De piet vroeg aan ons of wij de Sint en zijn pieten wilden helpen. Natuurlijk trokken alle kinderen meteen hun jassen aan en gingen erop af. Helaas waren de pieten een beetje dom, en wisten ze de weg niet meer naar de koets. Een aantal kinderen kwamen erachter dat er wat strooigoed en cadeautjes lagen op de weg richting de koets, die waren de pieten waarschijnlijk verloren in hun haast. Uiteindelijk kwamen we aan bij de Sint, die had het natuurlijk erg koud dus wij hebben hem snel meegenomen naar ons gebouw. Daar hebben we even gezellig met de Sint gekletst, voor hem gezongen en nog een potje Fopbal gespeeld.

IMG_4603Voordat de Sint wegging heeft hij natuurlijk nog cadeautjes uitgedeeld samen met zijn pieten. Alle Waterwelpen hebben een stoer doe-boek voor in de natuur gekregen en alle Bevers een handige rugzak. Ook de staf was niet vergeten, de Waterwelpenstaf heeft 32 nieuwe scharen en 2 plakbandapparaten gekregen en de Beverstaf een leuke bal voor tijdens de opkomsten.

Al met al een enerverend maar gezellig dagje! Tot volgend jaar Sinterklaas!

IMG_4617 IMG_4618

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.