Struinen door de duinen met de Waterwelpen

IMG_0793Een flink stuk lopen in de duinen? Dit weekend was het mogelijk bij de Duinenmars, waar duizenden scouts uit heel Nederland samen kwamen om een route te lopen door de duinen van Den Haag.

We begonnen rond kwart voor 12 en de sfeer zat er goed in, want het was super lekker weer! De groep was gesplitst in een groep die de 5 kilometer liep en een grotere groep die de 10 kilometer liep. Voor het eerst proberen we de 10 kilometer dit jaar en volgens mij was het een groot succes!

IMG_0766

De welpen hebben heel erg hun best gedaan om samen met de leiding en ouders met z'n allen uit te lopen. De route ging via de duinen naar een park, waar we na 5 kilometer pauze hebben gehouden met de tienkilometergroep. Daarna zijn we via het strand de route vervolgd richting het eindpunt. De vijfkilometergroep heeft hetzelfde rondje gedaan, alleen dan de helft zo ver en eerder pauze. Uiteraard hebben alle welpen hun eigen afstand uitgelopen een een medaille en een naambandje verdiend! Wat een toppers!

IMG_0777

De standjes van de ScoutShop en de snackbar maakten het tot een waar evenement! Eentje waar we nog lang naar terug kunnen denken! Volgend jaar de 15 kilometer?

P.S. Voor meer foto's, klik hier