Teddyberentocht Yakarihorde 2012

Elk jaar, tussen kerst en oud & nieuw is het voor de welpen weer tijd voor de teddyberentocht. Dit jaar gingen de welpen van de Yakarihorde naar een clubhuis in Heemskerk, naast het landgoed van een kasteel, op loopafstand van het duingebied.

Na wat onduidelijkheid wist iedereen het kampterrein te vinden en werd het kamp officieel geopend. Het thema was “reis door Europa”. We begonnen daarom met het maken van een paspoort. We begonnen natuurlijk in Nederland, en wat is Hollandser dan een Delfts blauwe spreuk op een tegeltje? De kinderen bedachten een mooie spreuk en schreven die met glasverf op een wit tegeltje. Na een aantal Oudhollandse spelletjes, gingen we door de douane naar het prachtige land Italië. Vóór het Italiaanse diner werd er nog een speurtocht gelopen door het dorpje Heemskerk. De spaghetti  vulde de inmiddels rammelende maagjes en toen de corveeploeg de afwas had gedaan bleek tot grote schrik van kinderen èn leiding dat zowel Pippa als de paspoorten, nergens te bekennen waren. Met z’n allen liepen we naar buiten om ze te gaan zoeken en her en der vonden we een paspoort dat de dief had laten vallen. Zo leidde het spoor naar een pad, en verderop op dat pad was een lampje te zien. Langzaam verplaatste het lampje zich, dus de achtervolging werd ingezet. Na een lange achtervolging vonden we Pippa, verstrikt in een hek, met alle paspoorten bij zich. De dief had haar uit wanhoop maar achtergelaten, en was gevlucht. Nog een paar keer zagen we de dief met het lampje rennen, maar niemand kon hem bijhouden. Terug bij het clubhuis kwam ook Bagheera weer terug die tijdens het uitzetten van een nachtspel Pippa had horen roepen, de achtervolging ook had ingezet, maar de weg was kwijtgeraakt. Na al deze spanning, met gelukkig een goede afloop, werden de deuren van het clubhuis gesloten en gingen we veilig slapen.

De volgende dag begon met de grensoversteek naar Frankrijk. Na een druk programma met allerlei spelletjes gingen we naar Engeland, voor een Engelse lunch, en het nabouwen van de Tower Bridge. Ook liepen we een speurtocht door het duingebied. Vlak voor het avondmaal gingen we naar Oostenrijk en genoten we van een Oostenrijkse schnitzel met als toetje Apfelstrudel. Na al dit lekkers was het feestje áán! Après-ski muziek en de stafleden in Lederhose. Zoals in het kampboekje reeds beloofd was, werd ook oud & nieuw alvast gevierd met  kinderchampagne en een oliebol. Buiten stoken we sterretjes af en zo sloten wij alvast het oude jaar af, en luidde het “pré-2013” in.

Zo werden we alweer wakker op de laatste dag. Deze ochtend waren buiten allerlei kaartjes verstopt met daarop woorden zoals: hagelslag, brood, stoel en vork. 5 minuten werd er per bak gezocht naar zo veel mogelijk kaartjes en alleen met de spullen op de kaartjes die zij hadden gevonden werd ontbeten. Na een beetje ruilen, drinken uit borden, en broodjes smeren met een schaar, had iedereen uiteindelijk genoeg gegeten en werd er nog een spannende quiz gespeeld over alle bezochte landen. Alle spullen werden ingepakt en zo gingen de kinderen door de douane weer terug naar Nederland, waar de ouders alweer stonden te wachten. Natuurlijk werd het kamp nog officieel gesloten en vervolgens keerden alle kinderen weer moe terug naar huis.

Namens het gehele stafteam:
Bedankt welpen! Het was weer een super geslaagde Teddyberentocht, allemaal een gelukkig nieuwjaar en tot de volgende opkomst!

Ps. Benieuwd naar de foto’s? Klik hier

Bagheera

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.