Teddyberentocht Waterwelpen 2016

IMG_0001Op woensdag 28 december was het eindelijk zover! De Waterwelpen gaan op teddyberentocht. Dit jaar reizen we met z’n allen af naar Lisse, lekker dichtbij huis. Gelukkig hadden de kinderen er veel zin in, want veel stonden al een half uur voor de verzameltijd te wachten voor het hek. Eenmaal binnen was het tijd om gedag te zeggen tegen de vaders, moeders, broertjes en zusjes en na het opstellen was het kamp officieel begonnen.

Gelijk kregen de welpen bezoek van drie belangrijke mensen van het ‘scouting book of records’. Namelijk de cameraman, de examinator en directeur Hugh Beaver. De Waterwelpen kregen de opdracht om het wereldrecord ‘wereldrecords verbreken’ te verbreken. Dit lieten zij zich natuurlijk geen tweede keer zeggen. Onder andere het wereldrecord speerwerpen, behendigheid en discuswerpen zijn op dag één al verbroken. Na het avondeten gingen de Waterwelpen nog spannend het smokkelspel spelen en daarna lekker naar bed!

IMG_0481In de ochtend van dag twee hebben de Waterwelpen een aantal outdoor sporten gedaan, ook dit wereldrecord was verbroken. Alle wereldrecords worden bijgehouden door de leiding en de mensen van het scouting book of records.  De hele middag hebben de Waterwelpen een speurtocht gelopen met echte scouting routetechnieken. Halverwege de speurtocht hebben we lekker kunnen opwarmen met broodjes knakworst en limonade in een oud klooster. Omdat het vandaag 29 december was, bijna 2017 dus, gingen we ’s avonds het nieuwe jaar alvast een beetje inluiden met oliebollen, kinderchampagne en XXL sterretjes.

Dag 3, helaas alweer de laatste dag L De ochtend begon met het wereldrecord atletiek. Daarna gingen we onze zelfbedachte wereldrecords verbreken. Een van die records was zo lang mogelijk springen en een zo hoog mogelijke menselijke piramide maken. Normaal gesproken spelen we op de laatste dag van een kamp altijd het ontbijtspel, om de laatste restjes eten op te maken. Dat hebben we dit jaar anders aangepakt. De Waterwelpen moesten vragen over wereldrecords beantwoorden tijdens de lunch. De bak met het goede antwoord kreeg bijvoorbeeld brood of melk. Uiteindelijk werd de lunch voor sommige bakken vla met hagelslag of brood gedipt in melk.

De dag werd afgesloten met het spel ‘keizer, koning, admiraal’ en een heel erg modderig potje ‘Hollandse leeuw’. Sorry voor de vaders en moeders die een modderig kind mee naar huis hebben gekregen ;)

Bedankt allemaal voor dit top kamp en tot het volgende kamp!