Teddyberentocht Yakarihorde: een weekend lang speuren!

WelpsIn de donkere dagen na kerst en voor oudjaar, zijn we met wel achttien Waterwelpen van de Yakarihorde op Teddyberentocht geweest. Het kamp begon op zaterdag 28 december meteen goed: meteen na aankomst in het clubhuis van Scouting de Bogeheimers in Castricum werden broodjes knakworst gegeten in de eetzaal.

Daarna gingen we verder met één van de belangrijke onderdelen van deze Teddyberentocht: speuren! Dit kamp konden de welpen namelijk het insigne ‘spoorzoeker’ verdienen. De twee opkomsten voor de kerstvakantie was hieraan al aandacht besteed en dat kwam goed uit! Één van de prijzenbekers die onze Waterwelpen gewonnen hadden bij de zwemwedstrijden, was namelijk gestolen. Meteen bij de eerste wandeling – een fotospeurtocht – werden twee mannen gezien in zwarte kleding met hoedjes en zonnebrillen op. De Waterwelpen hadden in eerste instantie niets door, tot de mannen ze zagen en gelijk wegsprintten. Uit een briefje dat ze lieten vallen, bleek dat zij degenen waren die voor een zekere ‘Don’ losgeld zouden komen vragen voor de beker.

Eenmaal terug op het clubhuis warmden we lekker op met een kopje thee. Na het bedden neerleggen en eten werd een spannend spel Koele Holen gespeeld en genoten we van een heerlijk kampvuur met warme chocolademelk en marshmallows!

Op dag twee begonnen we met het altijd gewaardeerde Smokkelspel en daarna hebben we binnen allemaal een strikje geknutseld van oude lakens. Na de lunch begon de tweede speurtocht: eentje van wel vierenhalf uur! Dit keer werd geoefend met allerlei verschillende routetechnieken, ook met gebruik van een kompas. Onderweg werd gepauzeerd bij een post van de leiding waar soep en een appeltje werden gegeten. Aan het eind van de tocht was iedereen toe aan een momentje rust.

Na het eten begon het scouting-oudjaar dit keer eens ietsje anders. Om het losgeld bij elkaar te verdienen, werd een casino-avond gehouden. Bij verschillende spelletjes – armpje drukken, balletje-balletje, een loterij, een kaartspel en een grabbelton – konden de kinderen fiches inzetten en winnen. Dit was een enorm succes! Iedereen had het naar zijn zin en de opbrengst verschilde van 7 keer het aantal tot 20 keer het aantal waarmee de Welpen begonnen.

Hierna werd met sterretjes, kinderchampagne en oliebollen het scoutingjaar afgesloten. Hierna was het al weer (te) laat geworden, dus werd het tijd om naar bed te gaan.

Op de laatste dag van het kamp hebben we alles opgeruimd en het thema afgesloten: we hebben de beker terug én hebben het losgeld kunnen houden door een blunder van de boeven. Na het lunchspel – het ontbijtspel maar dan ‘s middags – was het al weer tijd geweest. De kinderen werden na een vermoeiend maar – wat ons betreft – ontzettend geslaagd kamp opgehaald.

Bedankt allemaal voor een fantastische Teddyberentocht, en we zien jullie op zaterdag 11 januari weer op het Dok!

De Yakaristaf

PS: de foto’s zullen later deze week geplaatst worden!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.