Tip: Een stopwatch is geen overbodige luxe!

imageHet komt voor ons allemaal steeds dichter bij ook voor de Zeeverkenners. Het scouting seizoen is voor de Zeeverkenners voor het laatst van start gegaan vanaf De Boei! De Zeeverkenners waren alweer naar school geweest, maar ze konden het toch niet laten om hun vakantieverhalen met elkaar en met de staff te delen. Frankrijk, Spanje, Duitsland de Zeeverkenners hebben weer veel delen van onze wereld onveilig gemaakt, maar alweer klaar om van een nieuw scouting seizoen te genieten. Een bijzonder scouting seizoen voor onze groep in het bijzonder, maar ook met een NaWaKa (Nationaal Water Kamp) op de jaarplanning!

image[3]Naast al deze mooie vooruitzichten, terug naar het heden. De eerste opkomst die geheel in het teken stond van de RZW en de nieuwe fietsroute. Roeien, Zeilen en Wrikken alle onderdelen van de RZW kwamen aan bod. De Zeeverkenners gaven elkaar bij de start geen enkele centimeter ruimte, waardoor de riemen niet een de mogelijk kregen om het water aan te raken. Laten we hopen dat de start bij de roeiwedstrijden op de Bosbaan in Amsterdam wat soepeler verlopen dan die van afgelopen zaterdag.

Het waren de Colorado en de Tigris die zich als eerste van de groep los konden weken. Toen de bakken eenmaal op gang waren, ging het redelijk maar er is nog wel wat werk aan de winkel! We hebben gelukkig (of voor sommige Zeeverkenners wat minder gelukkig) nog een opkomst ;-)!

image[2]Na het roeien en het wrikken was het tijd om de start van de zeilrace te oefenen. De start was op ons eigen eiland van te voren tot in detail uitgelegd door Jeroen. Alle tips en trucks kwamen aan bod, waarna we een aantal keer gingen proef starten. Er stond genoeg wind en de eerste start was vast beter dan de laatste start, maar er werd goed gezeild! Nog een laatste tip voor de RZW, een stopwatch is geen overbodige luxe!

De Mississippi zeilend in de Amazone was de laatste bak die de finish mocht passeren en waarna we met z’n allen naar het Starteiland voeren. Daar zongen we met z’n allen voor Kelly “Happy Birthday” terwijl ze helemaal niet jarig was, Zeeverkenners geloven ook alles! Gelukkig was er wel een traktatie, namelijk de iets wat verlaten verjaardag traktatie van Jeroen! Nog een klein spelletje jager-bal en de opkomst is voorbij gevlogen. Aftuigen, opstellen, snel naar de overkant en weer de nieuwe fietsroute uitproberen! Benieuwd welke het geworden is? Dat horen jullie aanstaande zaterdag, tot dan!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.