Waterwelpen bakken pannenkoeken voor heropening fort!

photo-1Op zaterdag 10 september hebben de Waterwelpen geholpen met de heropening van het fort van Hoofddorp. Dit fort werd feestelijk heropend en de Waterwelpen hebben op een leuke maner hun bijdrage geleverd aan dit evenement.

Deze opkomst begon heel normaal voor de waterwelpen van de Yakari-horde (ochtendgroep). Maar wat zij nog niet wisten was dat zij gingen meehelpen met het bakken van de pannenkoeken voor de heropening van het fort. Nadat de opkomst geopend was werden de gasstelletjes en het pannenkoekenbeslag naar buiten getild om lekker in de open lucht te beginnen met bakken.

photo-2De Waterwelpen begonnen zeer enthousiast aan het bakken van zo veel mogelijk pannenkoeken. Er werd namelijk grote drukte verwacht bij het fort! Met spatels en pannenkoekenbeslag in de aanslag waren de welpen klaar om ruim 300 pannenkoeken te gaan bakken. Na een hele ochtend pannenkoeken gebakken te hebben waren de welpen er ruimschoots in geslaagd om meer dan 300 pannenkoeken te maken, maar natuurlijk hebben de welpen zelf ook genoten van hun zelfgebakken pannenkoeken (en vooral de mislukte pannenkoeken).

Om dit geweldige resultaat te bereiken is maarwelliefst 14 liter melk, 7 kilogram meel (speciaal van de molen (De Eersteling) bij het fort!) en 70 eieren gebruikt.

Na de opkomst zijn de pannenkoeken zo snel mogelijk naar het fort gebracht, want de eerste bezoekers waren al binnen. Hier hebben enkele welpen en stafleden zo veel mogelijk pannenkoeken uitgedeeld en hierbij een kleine extra opgehaald voor het fort.

Natuurlijk hebben de aanwezige Waterwelpen en stafleden ook een rondleiding genomen in het fort. Al met al was het een erg leuke ochtend en middag voor jong en oud!

Tot de volgende keer!
Baloe & Sambua