Waterwelpen en bevers gaan terug in de tijd!

Op 11 mei 2019 hebben de Waterwelpen van de Yakari en Sionie horde, samen met de Bevers een bezoek gebracht aan het Archeon in Alphen aan den Rijn. Na binnenkomst wandelden we met zijn allen door de middeleeuwen naar onze verzamelplek in de Romeinse tijd. We hadden vanaf het verzamelpunt uitzicht over het badhuis en zagen zo nu en dan een echte romein langskomen.

Waar de Bevers met zijn allen door het Archeon gingen lopen, mochten de waterwelpen in kleine groepjes hun gang gaan. Sommigen begonnen in de prehistorie om daar van prehistorisch broodmeel brood te bakken boven het kampvuur en kano te varen. In de middeleeuwen kregen de kinderen zwaardvechtles van een “echte” middeleeuwer en leerden ze boogschieten, kaarsen maken van bijenwas en een vilten armband maken. Tot slot gingen ze in de Romeinse tijd een fibula maken, een bezoek brengen aan het badhuis en een Romeinse ridderhelm passen. Helaas waren wij voordat het riddergevecht plaats zou vinden in de arena, al naar huis, volgende keer beter.

Al met al hebben de kinderen én de leiding een topdag gehad en veel geleerd over vroeger. Nu weten we tenminste wat we moeten doen als voor altijd de stroom uitvalt of als het eten op is……

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.