Waterwelpen spelen ZigZag op Schiphol

De Waterwelpen van de Sionie- en de Yakari-horde hebben afgelopen zaterdag een opkomst op Schiphol gehad, in het thema ZigZag. ZigZag was een kinderprogramma waarbij teams met verschillende opdrachten tegen elkaar moesten strijden, om bij een eindspel te bepalen wie de ZigZag-trofee won.

Zo ging het dus ook met de Waterwelpen. Nadat we op het station in Hoofddorp verzameld waren, zijn we met z'n allen de trein ingegaan. Dat was natuurlijk wel even spannend, dus moest er extra opgelet worden dat alles veilig verliep.

Op Schiphol aangekomen, zijn we eerst naar het panorama-dek gegaan, waar de kinderen in vier groepen werden opgedeeld. Per groepje gingen twee stafleden mee en werden drie opdrachten uitgevoerd. Om te beginnen moesten ze binnen de tijd met zo veel mogelijk buitenlandse toeristen op de foto. Zo kwamen ze in contact met mensen die bijvoorbeeld alleen maar Engels spreken. Dit is in het begin eng, maar veel kinderen leerden hier gaandeweg mee omgaan. Alleen als ze allemaal op de foto stonden, telde het resultaat. In plaats van ZigZag-munten, kregen de teams per drie foto's een groot puzzelstuk.

De tweede opdracht hield in, dat ze iedereen met een koffer, weekendtas, rugzak of andere bagage vroegen of ze een sticker met allerlei scouting-termen op die bagage mochten plakken. Hier werden dus ook andere reizigers betrokken. Per tien geplakte stickers kon een puzzelstuk verdiend worden.

Buiten reizigers lopen op Schiphol ook duizenden medewerkers rond; stewardessen, piloten, beveiligers, verkopers, politieagenten, noem het maar op. De derde opdracht was om op een blaadje zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen, van mensen in een uniform. Per zeven handtekeningen kregen de groepjes een puzzelstuk.

Na een uur druk opdrachten uitvoeren met tussendoor een korte pauze op het panorama-dek, kwam iedereen bij elkaar en konden de Waterwelpen bij wijze van eindspel proberen de puzzel te maken. Het groepje dat de puzzel het meest compleet had en dus het meeste stukjes verdiend had over de hele opkomst, won de 'trofee', in dit geval een miniatuurvliegtuigje.

Wij vonden het een hele leuke en geslaagde opkomst. Alle Waterwelpen heel erg bedankt voor het enthousiast meedoen en voor de winnaars: van harte gefeliciteerd!

Tot zaterdag, Otak

Ps. Wil je meer foto's zien van deze opkomst? Klik dan hier!