Wie is de Wilde Vaart chef?

chefWat hebben veertien WV’ers, geheime boodschappenlijstjes, Wie is de Mol? En Masterchef gemeen? Juist, een nieuw format binnen de WV, namelijk Wie is de Chef?!

Op een mooie donderdagmiddag kregen de WV’ers een e-mail. Deze mail was een persoonlijke boodschappenlijst. De voorwerpen op deze lijstjes waren o.a. biefstuk, tonijnmoot, bakboter en prei. Zaterdagmiddag werden onze vermoedens bevestigd. We gingen lekker koken! om de titel: MasterChef van de WV. De teams waren als volgt:
• Team Frau: Noë en Robin
• Team Kaas: Tim en Remco
• Team Smiley: Justin en Danny
• Team Flying Koks: Wouter, Herman en Cameron
• Team Fabulous: Julian en Thom

Toen de klok begon te lopen gingen alle teams als de wiedeweerga aan de gang, want we kregen maar een uurtje om een lekker  gerechtje te maken. Na een minuut of tien vlogen de termen als: vegetariër, haute cuisine, hygiëne, home made-stuff enzovoorts door het waterwelpenhok. In de traditie van Masterchef liepen Mike en Jelle (Team Art) rond en stelden nutteloze vragen op momenten van stress. Na een uurtje gezwoegd te hebben in de keuken (*kuch*het zou verboden moeten zijn *kuch*) stonden er heerlijke gerechten op tafel. Er waren meerdere pasta’s (o.a. zelfgemaakte), toetjes, aardappeltorentjes en pureetjes. Nadat team Art als een ware vakjury alles geproefd had, kwam de taak waar iedereen ontzettend veel zin in had: Afwassen!
Na de afwas was de uitslag binnen en er waren drie winnaars in verschillende categorieën:
Beste toetje: Team Flying Koks
Beste opmaak: Team Kaas
Beste “over-all”: Team Frau
Als laatste hadden we deze zaterdag een BBM-theorieles van Robert. Er vlogen allerlei termen rond die met motoren te maken hebben, als: carburateurs, benzine en het BPR kwam ook nog langs. Ook werd er direct een examendatum afgesproken, spannend!

Al met al een geslaagde en lekkere opkomst. De koks wensen jullie een smaakvolle periode toe!

Thom Zwaan en Noë Watson, WV