Wilde Vaart Berentocht 2014

IMG_0449Ook dit jaar was het weer zover, de Wilde Vaart ging weer bepakt op stap tijdens de Master Berentocht. De route die op een na-zomeravond met een groen theetje toch redelijk eenvoudig leek, was tijdens het meeste koude moment van 2014 toch weer afzien. Desalniettemin waren er leden cool genoeg die deze uitdaging aan wilde gaan.

Op de eerste dag hadden we een van de eerste treinen richting Arnhem, hier begon de tocht. Met een korte wandeling van een kilometer of 7 begaven we ons aan het begin van het Park de Hoge Veluwe. Hier vervolgden we de route op de fiets, dat scheelde ons weer eens 10km lopen! Helaas zijn we tijdens de tocht nog een paar keer verkeerd gelopen, maar uiteindelijk  kwamen we ‘s avonds aan op het labelterrein ‘De Vrijenberg’ (een van de weinige accomodaties die het nog toestaat om in deze barre condities te kamperen). Echter gingen we ervan uit dat we tijdens de route iets van eten konden kopen (lees: instant macaroni) maar in de windstreken waar we liepen had iedereen een rustdag. We waren dus noodgedwongen naar de dichtsbijzijnde cafetaria gegaan (2km verder) en intussen stond onze kilometerteller op +- 35km!! Maar goed de lokale snacks van cafetaria Engelbert (al 37 jaar een begrip in Loenen en omstreken) gaven ons genoeg energie om terug te lopen naar het labelterrein om daar uiteindelijk te kunnen slapen.

IMG_0457

En als ik zeg slapen, dan bedoel ik echt slapen! We hebben namelijk ruim 13 uur geslapen! Het was een duidelijk signaal dat ons lichaam energie voor 2 dagen had opgebruikt. We besloten daarom de 2e dag enkel 8 km te lopen. Dit was maar goed ook, aangezien we pas om 15:30 aan de lunch/ontbijt zaten. We kwamen alweer rond een uur of 19:00 bij ons volgende slaaplokatie aan; Het clubhuis van Scoutinggroep Tapawingo te Eerbeek. Na een heerlijke pasta van het kookteam, een paar snacks en frisdrank konden we naar bed, nu gelukkig met een dak boven ons hoofd.

De laatste dag was het kwik weer boven nul en kwam de zon af en toe om de wolken kijken, een mooie dag om te wandelen in de natuur. We besloten dan ook in plaats van een wandeling direct richting het station ook nog wat van de mooie ‘Veluwezoom’ mee te pakken. Dit was een leuke afwisselende route en ondanks dat, niet onnodig veel langer (11km ongeveer) Op het station van Dieren hebben we onze laatste euros uitgegeven aan een Turkse Pizza met alles erop en eraan in de lokale kebapspeciaalzaak Kiobas (tip: www.kiobas.nl). Zo gingen we met een gevuld buikje weer terug naar Hoofddorp!

IMG_0504

Bij dezen iedereen bedankt die mee was! Dat hebben we toch maar weer even gedaan! Die pakken ze ons niet meer af!

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.