Wilde Vaart op Pinksterkamp 2015

IMG_1741Van vrijdag 22 mei tot en met 24 mei was het weer zover voor de Wilde Vaart, het Pinksterkamp 2015!

Vrijdagavond verzamelden alle WV’ers op het Dok, om de laatste spulletjes bij elkaar te rapen en daarna richting de eilanden te gaan. De spullen werden in de aanhanger van de vader van Jochem geladen, en hup op het fietsje richting rijsenhout. Het was wel een kamp van komen en gaan, veel mensen moesten vrijdagavond of zaterdagavond werken. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Eenmaal in Rijsenhout aangekomen moest nog het kampterrein opgezet worden, maar we kwamen erachter dat de stokken van de kooktent misten! Wij hebben als creatieve scouts hier een oplossing voor moeten verzinnen, waarmee wij ook een weekend door moesten komen. Dit is naar onze mening zeker gelukt! Na het opzetten hebben wij nog een beetje rondom het kampvuur gezeten en gepraat over de wilde avonturen die wij eerder beleefd hebben, met een radlertje, spekjes tussen kaakies en een 7-upie ofso.

De volgende dag was er overdag geen echt schema om aan te houden, maar is er heerlijk ontbeten met gebakken eieren en bacon en een lekker bakkie koffie. In de middag hebben we rustig aan gevaren en vooral veel in de zon gelegen, om dat bruine huidje een beetje bij te werken. s ‘Avonds hebben wij konings gegeten door de kookkunsten van de 2 geweldige koks: Herman en Tim. Zij wisten een culinair broodje hamburger te bereiden, en hiermee ieders maagje te vullen.

Een aantal WV-ers vonden dat de net overgevlogen WV-ers nog ontgroend moesten worden. Na lang wikken en wegen hebben zij besloten dat ze die nacht de overvliegers zouden kidnappen en ze meenemen naar een onbekend eiland om daar te overleven met een boot. Vanaf dit eiland wisten deze knappe koppen een wrikriem te vinden en hebben zij hun weg terug naar het eigen welbekende eiland weten te vinden.

Op de zondag hebben wij als Wilde Vaart een prachtig parcours gebouwd die de Zeeverkenners mochten afleggen. Wij begonnen hieraan in alle vroegte (13:00 uur). Wel hebben wij een prachtig resultaat neergezet. De Zeeverkenners begonnen op het vlot wat tussen het eiland en de ringvaart inlag, en hebben vanaf hier met een volgehoosde overzetboot terug moeten zien te komen naar hun eigen eiland. Eenmaal aangekomen op hun eiland namen zij deel aan een potje levend mariokart. Er moest 1 persoon op een bank zitten, terwijl 2 anderen hem rondom een wild parcours tilden met allemaal obstakels. Na deze wilde rit hadden de briljante Wilde Vaarders Rik en Simon een glijbaan gemaakt van pionierpalen en een surfplank waar afgegleden werd. Vervolgens kwam de ZV aan op het eiland van de Wilde Vaart, waar vanaf zij met een slackline en een touw die boven elkaar gespannen waren terug naar hun eigen eiland zien te komen. Als laatste moesten de dappere Zeeverkenners nog over een ton die op het water lag naar de overkant om lekker bij het kampvuur op te warmen.

Volgens ons was het absoluut een konings kamp en tot volgende keer!

Hoofdredacteurs Tim Mesman en Julian Tetro

In opdracht van:
Suzanne van Baar

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.