Wilde Vaart ziet het licht!

1426738_659763537401477_1276211684_nSinds maandag 18 november 2013 hangt er dan eindelijk verlichting in de WV/Loodsenhok. Tijdens de opening van Het Dok was hier nog geen verlichting, dat zouden wij (de Wilde Vaart) zelf gaan regelen. Mij werd gevraagd of ik hier iets mee kon doen.

Ik ben via mijn familie naar een bedrijf toe gestapt waar ze verlichtingsarmaturen maken. Dit bedrijf heet Atomis en is in Hoofddorp gevestigd. Na uitleg wat ons probleem was kreeg ik al snel antwoord in de richting dat ze graag verlichtingsarmaturen aan ons zouden geven. Na een mailconversatie was duidelijk geworden dat er meer bij kwam kijken dan alleen wat lampen halen en ophangen. Na vragen over het ruimte wat betreft afmetingen, schakelaars en bewegings-sensoren had het bedrijf al een goede inschatting gemaakt.

IMG_1113Toen ik bij het bedrijf op bezoek ging, kwam ik daar een vriendelijke man tegen die na wat overleg met mij al een idee had. Hij zou nog even een lichtberekening maken en dan was alles in orde. Ik kreeg zoals afgesproken een bericht met daarin een voorstel welke lampen we konden krijgen en waar ze kwamen te hangen. Het zag er allemaal prima uit en het was al snel duidelijk dat dit het zou worden. Toen ik de lampen kwam ophalen was alles netjes verpakt en klaar om mee te nemen. Toen we de lampen in het clubgebouw hadden gebracht was het natuurlijk nog niet klaar. Via de bouwcoördinator had ik een afspraak met Marcel Pellicaan (de vader van Justin) die alles af wist van elektra in ons clubgebouw.

IMG_1125Toen ik afgelopen maandag aankwam en had besproken wat het plan was, ben ik gelijk aan de slag gegaan om de armaturen in elkaar te zetten. Niet veel later kwam Justin eraan die samen met mij alle verlichting heeft ophangen. Het was een hele klus want vier wandlampen en twee plafondlampen ophangen is niet zomaar gedaan. Zeker niet met zo'n hoog plafond. Na zeven uur hard te hebben gewerkt was het dan gelukt. De vier wandlampen hingen en deden het. De twee plafondlampen hingen er maar moesten nog op het elektra worden aangesloten maar gelukkig deed de vader van Justin dit.

Bij deze wil ik nog een keer Marcel en Justin bedanken voor hun hulp met het ophangen en natuurlijk het bedrijf Atomis dat de verlichtingsarmaturen geschonken heeft aan Scouting Sint Maarten.

Wouter