Wilde Vaart zomerkamp 2015

IMG_2585

6 juli was het weer zover. De wilde vaart ging op zomerkamp. De bestemming: Næsbycentret, Denemarken.

Om 9 uur s’ochtends stond de hele WV klaar om te vertrekken. Nadat de laatste spullen waren ingeladen stapte iedereen in de busjes om daarna weg te rijden. Diezelfde nacht kwam de wv aan op het kampterrein næsbycentret. Daar werden even snel de tenten opgezet waarna iedereen in slaap viel.

IMG_2574 IMG_2563

De dag daarop werd het kampterrein verder opgebouwd. Ook werd er bedacht welke activiteiten in het programma zouden komen. Voor het maken van het programma werden mensen aangesteld, en de rest van de dag werd er gechild. Na deze eerste dag werd het slecht weer. Daarom ging de wv zwemmen. Ook werd de wv uitgenodigd voor een gezamenlijk kampvuur waarbij alle andere scoutinggroepen die ook op het terrein stonden samenkwamen. Hier werden liederen gezongen en werd er gedanst. Omdat het niet echt een goed kampvuur was en al vrij snel afgelopen was, werd het kampvuur overgenomen door de WV waar zij tot laat in de avond bleven zitten.

IMG_2566

In de dagen erna werd een kanotocht georganiseerd door het programma team. Hierbij werd er over een woeste Deense rivier gevaren, waarna iedereen natuurlijk helemaal gesloopt was. Na deze woeste tocht werden er inkopen gedaan bij de plaatselijke supermarkt. Ook was een van de activiteiten smeden. Dat hield in: ijzer warm maken een er iets leuks van maken. Er kwam van alles uit, van tentharingen tot messen. Ook waren er allerlei dingen ontstaan waarmee mensen ontleed kunnen worden. Diezelfde dagen werden er ook nog twee Deense meiden gehosseld door Rik en Simon. Die meiden deden onder andere mee aam verschillende nachtspellen. 

In de tweede week ging de WV een dagje naar Kopenhagen. Ook hier waren de chicks van Rik en Simon aanwezig. In Kopenhagen werd er een spel gespeeld, waarbij twee teams tegen elkaar streden door zoveel mogelijk challenges binnen een bepaalde tijd uit te voeren. Ook hier deden de Deense meiden natuurlijk aan mee. Na deze dag moesten Rik en Simon toch echt afscheid nemen van de meiden, en ging de hele wv weer terug naar het kampterrein. Ook vond er in de tweede week s’nachts een dropping plaats. Hiermee waren de meeste niet heel erg blij, waardoor een aantal mensen weigerde te lopen, maar uiteindelijk heeft toch iedereen het kampterrein gehaald.

IMG_2601

Na 12 dagen kwam er toch echt een einde aan het kamp. Er werd gelachen, lekker gegeten, soms wat gemopperd en er werden leuke dingen gedaan. De wv pakte de spullen in en vertrok weer naar Nederland. Het werd eindelijk weer rustig in Denemarken.

Groeten, Suzanne

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.