Zeeverkenners actief op RZW!

Sleep_RZWIn het weekend van acht en negen september 2012 vonden de jaarlijkse Roei,Zeil en Wrik wedstrijden plaats (RZW)! Voor onze Zeeverkenners de mogelijkheid om hun skills te kunnen laten zien en prijzen te kunnen pakken.  Dat is dit jaar ook zeker weer gelukt! Met zes van de zeven boten, 36 Zeeverkenners en prachtig weer kunnen we in ieder geval terug kijken op een succesvol weekend.

Op vrijdag zeven september vertrokken de bootsmannen naar het eiland om de boten naar de Nieuwe Meer te slepen. Tot twee jaar geleden was dit de locatie waar de zeilwedstrijden plaatsvonden. Om zeven uur was de rest van de groep aanwezig om op de fiets naar het clubhuis in Amstelveen te fietsen. Alles liep voorspoedig en om negen uur was iedereen op het clubhuis. Daar hebben de Zeeverkenners kunnen genieten van een selectie van onze zomerkampfoto’s! Deze DVD met meer dan 900 foto’s is trouwens vanaf volgende week bij de leiding te koop voor maar € 5,00.

De volgende dag moesten we vroeg op. Om negen uur werden wij bij de Sloterplas verwacht waar de zeilwedstrijd plaatsvond. Op de plas met warme temperaturen en weinig wind is het de Mississippi (in de Colorado) gelukt om de tweede heat op zijn naam te schrijven.  Helaas was het voor de Mississippi niet voldoende voor een prijs. De Wolga daar in tegen heeft de derde prijs op zijn naam weten te schrijven, gefeliciteerd!

’s Avonds hebben we lekker pasta met spinazie gegeten wat bijna de lievelingsmaaltijd van onze Zeeverkenners te noemen is. Na het avond eten was het tijd voor een avondspel achter het clubhuis. Een levend memorie schijnspel. Een geslaagd nachtspel, met een misschien mindere nasmaak voor Isa. Haar eerste kamp rende zij in volle enthousiamse de sloot in. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en kon Isa er zelf ook wel weer om lachen.

Op zondag vonden de roei- en wrikwedstrijden plaats. Deze wedstrijden vinden niet op zomaar op een wedstrijd baan plaats, maar op De Bosbaan. De Bosbaan is de roeibaan die gebruikt is bij de Olympische spelen van 1928. Naast de 36 Zeeverkenners kwamen er ook veel ouders en andere leden van de groep naar De Bosbaan, bedankt voor jullie support!

Alle zes de bakken hebben de 1000 en de 250 meter geroeid.  Op deze twee afstanden was de Donau het meest succesvol. Zij hebben zich op de 250 meter naar een derde plek weten te roeien. Ook jullie natuurlijk gefeliciteerd. Nadat alle afstanden behalve de 500 meter roeiploegen waren geroeid was het de beurt aan onze wrikkers. Twee prijzen hebben we hier in de macht kunnen slepen Wouter Droogh en Wouter Mesman. De een op de 250 meter junioren wrikken en de ander op de 75 meter dolfijnen wrikken. De organisatie dacht nog even roet in het eten te gooien voor de jonge Wouter. Hij werd door de wedstrijdleiding gediskwalificeerd wegens afduwen! Gelukkig hebben we, na het indienen van een protest, gelijk gekregen en zodoende kon Wouter ook nog zijn eerste prijs in ontvangst nemen! Wouter en Wouter ook jullie gefeliciteerd met jullie prijs! De roeiploegen waren dit jaar helaas een wat minder groot succes voor onze groep. Waar de sinds 2009 de jongens 500 meter roeiploeg drie jaar op rij hebben gewonnen moesten we dit jaar genoegen nemen met een tweede plek. Ook de dames en de dolfijnen roeiploeg moest genoegen nemen met een tweede plek! Uiteraard zijn wij trots op jullie.

Als leiding kijken wij terug op een zeer succesvolle Roei, Zeil en Wrikwedstrijden. Zeeverkenners bedankt en hopelijk kunnen we volgend jaar weer de 500 meter roeiploeg op onze naam schrijven!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.