Zeeverkenners beleven geweldige start van het nieuwe seizoen

De Zeeverkenners beleven een geweldige september maand! Na ons zomerkamp en de schoolvakantie begon het nieuwe seizoen op 31 augustus. De eerste opkomsten van het nieuwe seizoen stonden in het teken van de laatste voorbereidingen op de Roei-, Zeil en Wrikwedstrijden (afgekort: RZW). Benieuwd wat onze september maand zo geweldig maakt? Lees het maar…

In het tweede weekend van september stond de RZW op het programma. Tijdens de RZW strijden we tegen de Zeeverkenners van andere groepen uit onze admiraliteit “Amstel & IJ”. De zaterdag staat dan in het teken van zeilen op De Nieuwe Meer en zondag in het teken van roeien en wrikken op de Bosbaan. 

Op vrijdag avond verzamelde de kwartiermeesters zich op het station om onze vletten naar de Nieuwe Meer te slepen. De rest van de Zeeverkenners verzamelde zich op de fiets bij Het Dok om vanaf daar met volle bepakking naar het clubhuis in Amstelveen te fietsen. Nadat ook de kwartiermeesters bij het clubhuis zijn aangekomen was het tijd om nog even te chillen, een laatste keer door de regels van de zeilwedstrijd heen te lopen en natuurlijk naar de foto’s van het zomerkamp te kijken.

Op zaterdag ochtend moesten we namelijk alweer vroeg uit de veren, snel ontbijten en op de fiets. Nadat de CWO diploma’s en de inschrijving was gecheckt konden we gaan beginnen. De wedstrijdleiding van dit jaar was zo slim geweest om de wedstrijd te verplaatsen naar het noorden van De Nieuwe Meer. Daar hoopte we op meer wind dan normaal… 

De Zeeverkenners gingen goed van start en de eerste heat werd dan ook dik gewonnen door onze vletten een goede uitgangspositie dus voor de heats die nog nog gaan komen. Helaas hielp de wind waar we op hoopte niet mee en was de wind in de tweede heat praktisch verdwenen. De zeilwedstrijden veranderde daardoor meer in een soort dobber wedstrijd. Gelukkig besloot de wedstrijdleiding om de wedstrijden halverwege te cancelen en met tussentijden te gaan werken om tot een einduitslag te komen. De goede uitgangspositie hebben we ondanks alle ellende door de afwezigheid van de wind weten vast te houden met een prachtige eerste plek voor de Colorado en een derde plek voor de Yangtze. Daarnaast wist de Wilde vaart en de leiding ook een eerste prijs te pakken in hun klasse. Super goed gedaan!

Op zondag stond ons een mooie dag te wachten op de Bosbaan met prachtig weer en ja je raad het waarschijnlijk al… Veel wind… Op de bosbaan deden we met de verschillende klassen mee zodat iedereen op zijn eigen niveau deel kon nemen aan de wedstrijden. De jongste Zeeverkenners deden mee met de dolfijnen klasse en de oudere Zeeverkenners deden mee met de meisjes en jongens junioren klasse. Uiteindelijk hebben we op de bosbaan 14 prijzen bemachtigd een echte topprestatie waar we heel trots op zijn! Uiteindelijk hebben onze prestaties als groep de erin geresulteerd dat we als eerste groep ooit de nieuwe prijs mee naar huis mochten nemen, namelijk de grote wisselbokaal. Deze bokaal is voor de groep die het beste presteert bij de RZW! Zie hieronder de medaille spiegel en onderaan dit bericht alle uitslagen.

Competitie is op scouting veel minder belangrijk dan bijvoorbeeld bij een (team)sport, dat is het fijne aan scouting. Het stafteam is alleen wel heel trots dat we zien dat de Zeeverkenners zo serieus met de (scouting) vaardigheden in hun boot bezig zijn en uit zichzelf het maximale willen presteren. Ga zo door! Jullie zijn allemaal top scouts en de staf is trots op jullie!

De Landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW)
Door de prestaties op de RZW mocht Femme samen met haar team: Jesse, Jacco, Anne-Sophie en de Sidney èn de Colorado naar de LSZW. Waar het bij de zeilwedstrijden van de RZW aan wind ontbrak was er dit weekend juist wind in overvloed. Er werd alsnog besloten om te gaan varen, maar na twee heats werd de middagwedstrijd op zaterdag helaas afgelast. Zondag kijkt de wedstrijdleiding verder.

Voor de overnachting had het team zelf een slaapplek geregeld bij een gezellige boerencamping inclusief een bloten voeten pad! Dit parcours moest natuurlijk wel een paar keer worden afgelegd. Later in de middag werd de eerste tussenstand bekend gemaakt, gedeeld derde. Op naar zondag dus.

Op zondag stond er nog steeds veel wind en daardoor konden er gelukkig nog drie heats gevaren worden. Doordat er in totaal vijf heats waren gevaren werd de slechtste heat van iedereen weggeschrapt. Dit leverde daardoor uiteindelijk een hele mooie vierde plek op waar het team onwijs trots op mag zijn, want het niveau lag hoog. 

Super gaaf dat jullie voor het derde jaar op rij de vereniging wilde vertegenwoordigen op de LSZW! Jullie waren dichtbij een podiumplaats en meer dan een waardige vertegenwoordiging voor de Zeeverkenners. Hopelijk blijven jullie zo enthousiast bezig met zeilen en kunnen jullie het volgend jaar in de 16+ klasse nog een keer proberen.

Alle uitslagen RZW en LSZW

Uitslagen RZW 2019

Picture 1 of 5

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.