Zeeverkenners going for gold!

prijzenRZW Zeeverkenners: Amor Winnaars! Vrijdag 9 September was het dan zo ver: De roei, zeil & wrikwedstrijden! Nadat de laatste restjes huiswerk waren gemaakt, stonden alle bootsen om 17:00 klaar bij het station en fietsen vanaf daar naar het eiland, om vervolgens de boten naar de ‘Nieuwe Meer’ te slepen.

 

heensleepOndertussen bij het Dok…
Rond 19:00 kwamen de kwartieren en het Niet- kader bepakt en bezakt aan bij het Dok. Vanaf hier begonnen ze aan de fietstocht naar Amsterdam. Om half negen waren de fietsers veilig aangekomen bij het clubgebouw en nadat ze hun fietsen hadden leeggehaald, was het tijd voor een paar spannende potjes ‘weerwolven’.

De bootsen voegden zich een uurtje later ook bij de rest en kon iedereen alvast zijn bedden (en eten) uitstallen. Dit jaar sliepen -tot GROOT ongenoegen van het kader- jongens en meisjes apart van elkaar. Na de nodige protesten had iedereen z’n spullen uitgepakt en mocht het kader op hun jaarlijkse uitje naar de Febo gaan. Terwijl het niet-kader alle voorraden snoep haalden en een leuke film gingen kijken!

Om 00:00 kwam het kader weer terug en voegden zich bij het -als het goed is- slapende niet-kader. Helaas voor de staf was dit niet het geval en er werd zowel bij de heren als bij de dames, nog tot laat gesnoept, gepraat en waren er zelfs hele yoga- sessie’s aan de gang. Na veel gedreig & apart leggen van Zeeverkenners was het eindelijk rustig en kon de staf toch nog heel even slapen.

Zaterdag 10 September.

Ondanks het korte nachtje, ging de wekker vroeg en zat iedereen rond achten te ontbijten. Nadat er was afgewassen werden de dag-rugzakjes ingepakt en vertrokken we met z’n alle op de fiets naar de ‘Nieuwe meer’ voor de Zeilwedstrijden. 

zeilwedstrijdenEr werden deze dag 2 zeilheats(rondes) gevaren. Dit met positieve uitkomsten voor de Wolga, de Tigris en de Donau. In de eerste heat nam de Wolga de leiding en werd de Tigris net aan 3e, maar door een protest in te dienen tegen de tweede boot, werd de Tigris uiteindelijk toch tweede! In de twee heat gingen de donau en de Wolga heel erg goed, voor de Wolga betekende dit de 1e plaats en tigris werd door de tweede heat toch nog 3e in de eindstand!

Na deze spannende dag en 2 prachtige bekers, had iedereen natuurlijk trek gekregen. We aten die avond een paar flinke borden pasta, ook omdat we nog niet klaar waren met het programma :). Na het avond eten konden we ons namelijk voorbereiden op het nachtspel!

In twee teams gingen we die avond op pad om een spannend smokkel-stratego spel te spelen. De uitleg in het kort: Iedereen kreeg een zakje met smokkelwaar. Er waren verschillende soorten smokkelwaar, met elk een ander aantal punten. Het was dus de bedoeling om zakjes van het andere team te onderscheppen en je eigen zakjes veilig naar je brengpost te brengen. Het spel ging goed en viel erg in de smaak bij de Zeeverkenners! We waren aan het eind van het spel heel even 2 Zeeverkenners ‘kwijt’ (wat heet love is in the air?), maar gelukkig waren ze snel weer terecht! Na 1 potje was het -volgens de staf- tijd om naar bed te gaan 🙁

Deze nacht werd er helaas ook niet zachtjes gedaan door de Zeeverkenners en werd er zelfs, in het “geheim”, geweerwolfd. Na de pogingen om zacht te doen ging het (bij de dames) alsnog fout en moest er (alweer) iemand apart slapen.

Zondag 11 September.

De volgende ochtend waren de eerste Zeeverkenners al om 7:00 ingepakt en wel, op weg naar de schutsluis, die de boten naar de Bosbaan zou slepen. Om tien uur was iedereen aangekomen bij de bosbaan en konden we ons voorbereiden aan de verschillende onderdelen waar we dit jaar aan mee deden. Dit jaar was het extra speciaal want we hadden zelfs een dolfijnen top boot & wrikklasse!

Maar eerst de 500 en 1000m roeien: De Colorado werd bij de 500m 2e en de Tigris 3e.De bij de 1000m is de Donau 3e geworden!

Terwijl er nog werd uitgehijgd was het voor sommige heren en dames van het kader alweer  tijd voor de 200m wrikken, en ook hierbij zijn prachtige bekers in de wacht gesleept:
Bij de Mannen waren Lucas en Alex 1e & 2e, en bij de Dames waren Sanne en Isa 2e & 3e.

Ook bij de dolfijnen-klasse 75m wrikken waren we zeer succesvol en eindigde Jacco & Jeroen als 2e & 3e.

Toen was het eindelijk tijd de afstanden waar we het hele seizoen naar hebben uitgekeken, het was tijd voor de 500m top-boten! 

We waren zowel bij de heren en dames als bij de dolfijnen onverslaanbaar!

roeien-1De heren (Alex, Thomas, Lucas en Roy) waren eerste, de dames (Jenna, Sanne, Tess en Isa) waren ook eerste en natuurlijk, hoe kan het ook anders, was de Dolfijnen-topboot (Käte, Femme, Jeroen en Jacco) ook eerste!

Met 13 prachtige bekers en een hele moeie (maar trotse) staf vertrokken de bootsen met het niet-kader op de fiets terug naar Hoofddorp, en gingen de kwartieren in de sleep ook richting huis.

Het was een super succesvol weekend! Tot volgend jaar!

Groetjes, Isa (Bootsvrouw Mississippi)    

uitreiking roeien-2

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.